Se lasă cu dosare penale în Primăria de la Bocșa?!

Procurorii ar putea avea de lucru la Bocşa după ce auditorul intern, care şi-a început astăzi activitatea de control, va prezenta primele concluzii. Cel puţin aşa susţin gurile rele!

Eugen Cismăneanţu a încercat încă din prima zi petrecută în fotoliul de primar al oraşului să comande un audit extern, care să confirme sau să infirme zvonurile şi speculaţiile potrivit cărora în ultimii ani s-au făcut o sumedenie de fărădelegi. Nu a mai fost posibil, dar edilul-şef nu a renunţat la ideea de a supune unui control riguros activitatea fostei administraţii publice locale, precum şi de a însărcina pe cineva care să supravegheze ceea ce se va întâmpla pe perioada mandatului său. Singura variantă era auditul intern.

Fost comisar superior la Garda Financiară, Valeriu Herţa a depus astăzi jurământul în noua sa calitate, aceea de auditor intern la Primăria Bocşa. Cu o vastă experienţă în spate, Herţa va verifica fiecare document semnat de fosta administraţie, dar va controla şi activitatea actualei echipe de la Primăria Bocşa.

La depunerea jurământului, care a avut loc astăzi, au fost şi câteva feţe încruntate, semn că primele concluzii ale auditorului ar putea oferi destule surprize. Semnale sunt destule, unele au ajuns şi la Redacţia Express de Banat, dar acestea vor face obiectul unei anchete ce va demara curând.