Investiție premieră la Dunăre: portcontainer

Această toamnă a adus la Moldova Nouă vizita unei delegații din Olanda, care s-a arătat interesată să pună bazele unei afaceri la malul Dunării. Concretizarea investiției ar aduce locuri de muncă pentru întregul județ Caraș-Severin.

După ce americanii de la Delphi și-au manifestat interesul să își extindă afacerea prin crearea altor câtorva sute de locuri de muncă, acum și olandezii vor să facă același lucru. Delegația din țara nordică dorește să dezvolte o zonă portuară la Moldova Nouă. Pe lângă înființarea unui portcontainer, ceea ce ar fi o premieră pentru zona de intrare a fluviului în țară, străinii visează și să ridice un ponton, pe care să fie amplasate magazine, în care se comercializează accesorii necesare iahturilor.

În ceea ce privește investiția referitoare la portcontainer, partea bună a lucrurilor ar fi că acesta ar putea dezvolta întreaga Regiune de Vest, și nu doar județul Caraș-Severin. Pentru că în țară există un singur port de acest fel, în zona orașului Moldova Nouă ar putea apărea chiar și noi făbricuțe, care să beneficieze de investiția făcută la malul apei.

„Olandezii se vor descurca cu fondurile. În cazul în care nu există măsură de finanțare pe bani europeni, s-au angajat să găsească o sursă de finanțare în țara lor. Ar fi bine să se concretizeze o astfel de investiție pentru că terenuri sunt în apropierea malului Dunării și, cu siguranță, un portcontainer ar aduce odată cu el și ridicarea unor hale de producție, ceea ce, automat, înseamnă crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Matei Lupu, primarul orașului Moldova Nouă pentru „Express de Banat”.