Tone de sare pentru drumurile din județ

Iarna se apropie tot mai mult, dar cărășenii pot sta liniștiți. Cel puțin în ceea ce privește circulația pe dumurile naționale din județ. Prezenți la Colegiul Prefectural din această săptămână, reprezentanții secțiilor de drumuri naționale din județ au ținut să ne asigure că suntem pregătiți să întâmpinăm iarna.

Drumurile naționale din Caraș-Severin sunt administrate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, prin Secțiile de Drumuri Naționale Caransebeș și Orșova. Reprezentanții acestora au prezentat planul de acțiune pentru prevenirea și combaterea înzăpeziriilor pe drumurile naționale. Potrivit datelor prezentate, și anul acesta vom avea asigurată circulația normală de autoutilaje, materiale antiderapante și antieglomerante, dar și de persoane care vor fi responsabile cu deszăpezirea.

Necesarul de materiale prezentat de cele două secții județene pentru a nu fi luați prin surprindere de zăpezi, presupune o cantitate de 10.000 de tone de sare și 8.000 de tone de nisip.

”Referitor la iarna care ne bate la ușă, va informaăm că a început aprovizionarea cu materiale antiaglomerante, adică sare. Suntem în prezent la un procent de 30%, asta înseamnă 1600 de tone de sare. Aprovizionarea este în curs de desfășurare. De asemenea, există contract de întreținere multianuală pentru asigurarea autoutilajelor care vor efectua dezăpezirea pe parcursul acestei ierni”, ne-a declarat șeful Secției de Drumuri Naționale Caransebeș, Ioan Boba.

Potrivit reprezentaților, în viitor vom folosi numai sare pentru deszăpezire.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

”În perioada imediat următoare va începe aprovizionarea cu nisip care va fi mai redusă decât în anii trecuți fiindcă se prevede o reducere de la an  la an a cantităților de nisip folosite la dezăpezire, trecându-de, încet, încet, la folosirea sării” a adăugat inginerul Ioan Boba.

Ce s-ar întâmpla dacă iarna ar veni mai repede și ne-am trezi cu nămeți într-o saptămână? Autoritățile ne-au asigurat că nu avem de ce să ne facem griji, pentru că județul Caraș-Severin este pregătit să țină piept iernii.

”Stocurile necesare pentru asigurarea unor condiții bune de desfășurare a traficului în acest moment sunt suficiente pentru o situație neprevăzută. Rugămintea mea la cei doi colegi de la cele două secții de drumuri a fost ca în termen cât mai scurt să își asigure mare parte din stocurile de sare și de nisip pentru că, așa cum știm, anul trecut au fost probleme legate, în principal de aprovizionarea cu sare”, ne-a declarat prefectul județului, Silviu Hurduzeu.

Pentru a nu întâmpina dificultăți pe șosele din județ, drumurile naționale care se află în diferite stadii de execuție în cadrul unor programe vor fi aduse la condițiile de circulație normale, fără restricții, până la mijlocul lunii noiembrie.

banner maxagro

Comments

 1. xz says:

  Iarna
  se apropie tot mai mult, dar cărășenii pot sta liniștiți. Cel puțin în
  ceea ce privește circulația pe dumurile naționale din județ. Prezenți la
  Colegiul Prefectural din această săptămână, reprezentanții secțiilor de
  drumuri naționale din județ au ținut să ne asigure că suntem pregătiți
  să întâmpinăm iarna.

 2. stefanescu says:

  Pentru a nu întâmpina dificultăți pe șosele din județ, drumurile
  naționale care se află în diferite stadii de execuție în cadrul unor
  programe vor fi aduse la condițiile de circulație normale, fără
  restricții, până la mijlocul lunii noiembrie.

 3. stefanescu says:

  Ce s-ar întâmpla dacă iarna ar veni mai repede și ne-am trezi cu nămeți într-o saptămână?

 4. senat colegiul 1 si 2 says:

  Senat, Colegiul I

  Tunde Penzes (UDMR)

  Duruț Aurel (USL)

  Erno Agyagasi (PPM)

  Sabo Ioan (ARD)

  Pârvulescu Dumitru Tilică (PRM)

  Orăvicean Nicolae (PP-DD)

  Senat, Colegiul II

  Makay Botond Carol (UDMR)

  Secășan Iosif (USL)

  Mănescu Tiberiu (ARD)

  Almășan Nicolae (PRM)

  Purec Ion Simion (PP-DD)