UPDATE: VIDEO: Funicularul, pericol public!

Un tragic eveniment a avut loc în urmă cu puțin timp în centrul orașului, acolo unde obiectivul istoric s-a dovedit a fi un real pericol pentru reșițeni.

UPDATE 14:03

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul care s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Se pare că norocul copilei a stat într-un copac care a atenuat cu mult viteza bucății de lemn căzute de pe funicular.

„Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a constatat că minora a fost lovită de o bucată de lemn care ar fi căzut de la înălţime. În cursul zile de astăzi se vor efectua mai multe cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc rănirea minorei pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a explicat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

UPDATE 02.06

O bucată de lemn de aproximativ jumătate de metru s-a desprins și a căzut, lovind-o pe micuța care a avut ghinionul să fie prin apropiere. Incidentul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai mamei și ai fratelui său. Singura salvare a fetei se pare că ar fi fost umbrela, care o proteja de ploaie. 

În plus, șansa fetei a mai fost și un copac de pe aleea pe care se plimba, alături de familie. Bucata de scândură a rupt câteva crengi după care a lovit-o pe fetiță cu o viteză mult atenuată.

Șocant este ceea ce afirmă unii dintre martorii evenimentului. Plasa de protecție a funicularului nu pare a fi perforată atât de tare încât bucata respectivă de lemn să fi putut pica. Martorii spun că au văzut mulți copii alergând pe funicular cu puțin timp înainte de a se petrece tragedia. Aceștia vehiculează ideea potrivit căreia unul dintre copiii care alergau la 150 de metri deasupra Reșiței să fi aruncat scândura respectivă fără să își dea seama că pe sub funicular trece cineva.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644549108900″]

,,Copilul meu era lângă mine în momentul în care a fost lovit de bucata de lemn. M-am speriat foarte tare atunci când mi-am văzut fata la pământ. I s-au învinețit buzele și și-a pierdut cunoștința. Nu am știut ce să fac, m-am panicat și atunci am stropit-o cu puțină apă și a dat semne că și-ar reveni. Nu știu cum a fost posibil să se întâmple așa ceva, dar o vecină mi-a povestit că puțin mai devreme au alergat doi copii pe funicular”, a spus cu ochii în lacrimi mama fetiței lovite de bucata de lemn.

 Medicii de la UPU au preluat pacientul și l-au condus la secția de radiologie pentru investigații suplimentare.

YouTube video

accident spital pacient

,,A fost adusă de urgenţă de un echipaj al ambulanţei o fetiţă de şase ani care a suferit un traumatism  cranio-cerebral închis prin lovire cu un corp cazut de la înălţime, nu putem preciza cu exactitate despre ce înălţime este vorba. Starea fetiţei este bună, se află în afara oricărui pericol, urmează să o supunem mai multor investigaţii suplimentare”, a explicat unul dintre medicii de la UPU care s-au ocupat de fetiţă.

tmc 640

Comments

  1. Maria Marya says:

    in tara asta e posibil orice,asa e cand ai bani nu raspunzi pentru nimic,pacat de noi oamenii ca suferim si patim o gramada de nenorociri din cauza unora…ar fi bine sa distruga furnicularul ala si-asa e tinut degeaba acolo,sau macar sa il curate…dar nu se ocupa nimeni de el! Incet incet o sa pice mai multe pe noi oameni si nu va raspunde nimeni ca asa e in tara asta!!Vai de tara asta,Romania e tara sclaviei si saraciei,bogatii fac ce vor!!

  2. Razvan says:

    Eu zic sa il bagam pe acest vagabond sub furnicular , sa il taiem noi , si sa nu il anuntam cand o sa ii pice in cap! El isi doreste sa il taie , ii dam noi o mana de ajutor ca nu are nici resurse si nici utilajele necesare sa il taie. Ii doresc fetitei sa se faca bine iar cel vinovat sa plateasca pentru asta! M-am saturat de tot ce a reprezentat Resita sa fie lasat in paragina de hoti care au luat totul gratis!