Bocşenii, solidari cu prietenii devastați de inundații

Reprezentanții administrației locale fac apel de urgenţă în rândul locuitorilor pentru alăturarea în campania de colectare a unor bunuri pentru a ajuta familiile sinistrate din localitatea înfrăţită cu oraşul.

Cărășenii dovedesc că sunt sufletiști și îi sprijină pe vecinii de peste granițele țării. În urma dezlănţuirii naturii, apele au afectat peste 50 la sută din localitatea Petrovac na Mlavi, oamenii fiind supuşi ravagiilor naturale.

De astăzi și până pe data de 3 iunie, la Bocşa se va desfăşura campania de strângere a donaţiilor. Sunt necesare următoarele: alimente neperisabile: făină, zahăr, ulei, paste făinoase, conserve, mâncare pentru copii (bebeluşi), pampers (scutece), materiale de curăţenie, dezinfectante și bani.

Primăria Oraşului Bocşa este sprijinită în această campanie de biserici, care vor deveni centre de colectare a ajutoarelor.

,,Toţi cetăţenii oraşului Bocşa care doresc să sprijine familiile grav afectate de inundaţii din localitatea Petrovac na Mlavi – Serbia – pot dona bunurile solicitate sau bani la bisericile de pe raza oraşului până în data de 3 iunie 2014. O delegaţie a Primăriei Oraşului Bocşa se va deplasa personal în Serbia pentru a transporta şi a împărţi donaţiile familiilor afectate. Este un gest umanitar, de solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă după momentele de dezlănţuire a naturii”, a spus Eugen Cismăneanțu pentru Express de Banat.

Gesturi similare pentru vecinii sârbi au făcut atât locuitorii și administrația locală din Moldova Nouă, cât și cei din Reșița.