FOTO: Cum rulează banii UE în Caraș?

Oficialii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au organizat astăzi o vizită în teritoriu pentru a analiza stadiul în care se derulează 3 proiecte implementate prin Programul Operațional Regional în Caraș-Severin.

Startul s-a dat la Reșița, cu vizita unei firme de pe Aleea Zadei. Proiectul derulat aici vizează diversificarea activităților societății, prin înființarea unui atelier pentru servicii auto. Suma de bani europeni care a ajuns în oraș prin intermediul proiectului este de aproape 700.000 de lei. Ulterior, turul organizat de ADR a vizat unul dintre cele mai valoaroase proiecte care se derulează pe POR în Caraș-Severin, respectiv reabilitarea drumului care leagă Văliug de Slatina Timiș. Beneficiarul proiectului, Consiliul Județean, a atras în județ 121 de milioane de lei pentru infrastructura din zona montană Semenic.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644926894585″]

În urmă cu puțină vreme, ultima oprire a avut loc la Oțelu Roșu, acolo unde vizat a fost proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare ambulatoriu spital orășenesc”, al cărui beneficiar este primăria din oraș. Proiectul i-a adus comunității locale suma de 5 milioane de lei.

„Am vrut să vă arătăm că Programul Operațional Regional are rezultate concrete. Am început cu mediul privat pentru că nu este puțin lucru ca într-o perioadă în care am traversat o criză economică ce ne-a afectat pe toți să constatăm că există firme care au știut să valorifice oportunitatea pe care Programul Operational le-o oferă. Vă dăm exemple de medii private care știu să își dezvolte afacerea, exemple despre faptul că atunci când vrei și știi se poate!, a spus Miruna Vitcu, din cadrul ADR Vest pentru www.expressdebanat.ro .

Rămâi cu Express de Banat pentru a afla când va fi gata drumul Văliug – Slatina Timiș!

tmc 640