Frunzăverde rămâne sub control judiciar şi nu se întoarce la Consiliul Județean!

Informaţia oferită de doctorul Romeo Dumitrescu colegilor consilieri judeţeni la cea mai recentă întâlnire în plen, potrivit căreia Sorin Frunzăverde ar urma să revină în fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost infirmată de avocaţii acestuia, dar şi de Tribunalul Caraş-Severin.

La instanţa cărăşeană au fost audiaţi astăzi primii patru martori în dosarul privind fapte de corupţie ce-i vizează pe Sorin Frunzăverde şi Ionesie Ghiorghioni, preşedintele, respectiv unul din vicepreşedinţii administraţiei judeţene, înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, când cei doi lideri şi-ar fi exercitat influenţa asupra primarilor ce au părăsit PNL-ul pentru PSD în scopul de a-l favoriza pe Klaus Iohannis în detrimentul lui Victor Ponta. Secretarul judeţului, Darian Ciobanu, şi primarii Ion Lala (Lăpuşnicu Mare), Adrian Sergiu Stoicu (Bozovici) şi Ion Orbulescu (Ciuchici) şi-au menţinut în mare măsură declaraţiile date în faza de urmărire penală. Edilii care au profitat de ordonanţa traseismului politic au recunoscut faptul că au fost sunaţi de Ionesie Ghiorghioni, care le-a transmis „să o lase mai moale” cu susţinerea lui Ponta, adăugând totodată că mesajul vine şi din partea lui Sorin Frunzăverde. Aceştia i-au explicat însă judecătorului că nu au perceput mesajul respectiv ca fiind o ameninţare, în sensul că primăriile pe care le conduc ar rămâne fără fonduri dacă nu vor pune în aplicare ceea ce li s-a transmis. În schimb, Darian Ciobanu a vorbit şi în faţa judecătorului, aşa cum o făcuse şi în momentul audierii la DNA, despre sarcina pe care Frunzăverde le-a transmis-o imperativ lui şi lui Ghiorghioni. Ca o concluzie desprinsă din mărturiile de astăzi, mesajul respectiv a existat, a fost gândit de Frunzăverde şi transmis de Ghiorghioni şi Ciobanu, numai că primarii nu l-au recepţionat ca fiind o ameninţare, ei mărturisind că nu l-au luat în calcul atunci când au mobilizat electoratul la vot. Ba, mai mult, primarul Lala a luat discuţia cu Ghiorghioni în spirit de glumă, iar Frunzăverde nu a cerut direct niciunuia dintre ei ceva legat de alegerile prezidenţiale.

Prin avocaţii lor, cei doi inculpaţi au solicitat la termenul de astăzi să le fie ridicat controlul judiciar. Apărătorii lui Frunzăverde şi-au motivat cererea arătând că această măsură preventivă a fost luată pentru a-l împiedica pe preşedintele CJ să dea ochii cu Darian Ciobanu, martor în dosar, sau cu coinculpatul Ghiorghioni, ceea ce nu ar mai fi necesar acum, când secretarul judeţului a depus deja mărturie şi nu ar mai putea nici teoretic să fie influenţat în vreun fel. Mai mult decât atât, Sorin Frunzăverde nici nu ar putea să se întoarcă prea curând la şefia administraţiei judeţene, concediul său medical fiind pe o perioadă mai mare de timp. Astfel, apărătorul preşedintelui a infirmat ipoteza lansată de Romeo Dumitrescu. „În calitate de preşedinte al comisiei de sănătate şi în calitate de medic doresc să informez întreg consiliul legat de situaţia domnului preşedinte Frunzăverde, pe care l-am întâlnit de două ori în spital, în timp ce a desfăşurat tratamentele chimioterapice. Dânsul se află într-o formă fizică şi mentală foarte bună, deci, din punctul de vedere al sănătăţii este foarte bine. Şi-a manifestat, desigur în discuţie amicală cu mine, optimismul faţă de situaţia sa biologică şi situaţia sa profesională, mai ales că, înţeleg, în ultima vreme este chiar în centrul activităţii juridice şi doreşte ca în luna noiembrie să reînceapă activitatea la Consiliul Judeţean”, dezvăluise acesta.

Mai mult decât atât, Tribunalul Caraş-Severin a respins cererile prin care s-a solicitat revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Comments

  1. Porta Voce says:

    S-a trezit Romica, acest Dr. Mengele al Banatului de Munte, sa se faca purtatorul de cuvant al Ayatollahului Clorofila. Adica se intalneste transatorul cu o victima, la o discutie amicala, si iute o da pe goarna-n plen, ca discutie oficiala. Frumos lucru? Dar bine, doctore empatic, ca nu esti popa, ca precis povesteai la virgula toata spovedania lui Sorin. Nu ca n-ar avea unii inregistrari ambientale din care tocmai selecteaza citate. Da asta e treaba lor, pe cand a ta?

  2. alexandru nemoianu says:

    Frunzaverde este un cadavru politic.El nu mai poate fi de folos nici judetului si nici masoneriei.Va dispare rapid(personal cred ca si de pe pamant.)

  3. west says:

    LA PUSCARIE