Afaceri imobiliare de 1.000.000 de euro! Lichidatorul arestat a „învârtit” terenuri și clădiri de milioane!

Deși nu este originar din Reșița, Ion Tudor, arestat preventiv în dosarul instrumentat de DIICOT, structura centrală, a deținut în municipiu o serie de terenuri pe care le-a tranzacționat la momentul oportun. Sumele sunt de ordinul milioanelor de euro!

Procurorii DIICOT, așa cum Express de Banat a relatat în luna august, au fost interesați să vadă ce tranzacții imobiliare a făcut lichidatorul Ion Tudor pe raza municipiului Reșița. În combinațiile acestuia figurează importanți oameni de afaceri, dar asupra cărora nu planează nicio suspiciune de vinovăție, singura persoană vizată fiind lichidatorul, aflat în prezent în arest preventiv pentru 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Tranzacții fictive și spălare de bani cu imobile și terenuri din zona centrală a Reșiței. DIICOT a intrat pe fir!

Valoarea tranzacțiilor sale se apropie fulgerător de puternic de valoarea milionului de euro. Acesta cumpăra suprafețe de teren pe care le vindea ulterior la preț dublu, ca un adevărat speculant imobiliar. Procurorii s-au arătat interesați de afacerile lichidatorului judiciar pe această linie, derulate încă din 2008, iar de pe lista celor cinci vânzări și cumpărări efectuate de acesta nu lipsește firma omului de afaceri Costel Ciobanu zis Barbălată. De la acesta, prin firma SC Finance&Accounting Advisor SRL (al cărei asociat unic este lichidatorul), Ion Tudor a cumpărat un spațiu comercial, în suprafață de 30 mp, la mezanin, cu suma de 305.000 de lei. Ulterior, și-a vândut spațiul sieși, la o valoare ceva mai mică.

Șirul tranzacțiilor nu se oprește aici, dar interesant este că practicianul în insolvență învârtea sume de sute de mii de euro provenite, cel mai probabil, și din lichidarea unor societăți de stat cu patrimoniu important pentru Reșița sau Caraș-Severin, cum ar fi SC PRESCOM SA sau Drumuri și Poduri.

De ce îl acuză procurorii?

Ion Tudor este acuzat în prezent de procurori de faptul că ar fi constituit un grup infracţional, în calitate de practician în insolvență. „Constituirea grupului ar fi fost favorizată de faptul că cel în cauză împreună cu sora şi tatăl său dețineau calitatea de asociaţi şi administratori în mai multe societăți comerciale de prestări servicii (contabilitate, arhivare, recuperări creanțe), precum și aceea de asociați coordonatori în cadrul unor societăți civile profesionale de lichidare a unor firme față de care au fost declanşate procedurile de insolvenţă. Cel în cauză ar fi atras administratori de la diverse firme, pentru emiterea de facturi fiscale fictive, prin care fie să majoreze artificial cheltuielile şi implicit deducerea T.V.A., fie pentru a putea retrage sume importante de bani provenite din lichidarea unor firme aflate în insolvență sau pentru valorificarea bunurilor din insolvenţă”, explică oamenii legii.  Prejudiciul adus statului român este estimat la 6 milioane de lei.

Comments

  1. Nostradama says:

    Sa redam Resita resitenilor, tovarasi!

    “Deși nu este originar din Reșița, Ion Tudor, (…) a deținut în municipiu o serie de terenuri pe care le-a tranzacționat la momentul oportun.” Sa nu fii de-al locului este un factor agravant, daca nu o grava infractiune in sine, dar mai ales o jignire la adresa resitenilor care in mod firesc ar trebui sa fie proprietarii fiecarui cmp de pamint al municipiului, fara a mai aminti de fabrici si uzine, care au fost din veacul veacurilor ale noastre, ale resitenilor, si nu ale veniturilor alogene. Urmind aceasta logica medievala cu usor iz comunistoid, daca nu chiar fascistoid, am putea imagina pe buna dreptate o propozitie de tipul: “Desi nu este originar din Resita, Stepanescu Mihai, arestat preventiv în dosarul instrumentat de DIICOT, structura centrală, a (…)la momentul oportun”. Nu e vorba de terenuri sau imobile, deoarece aria lui de interese se afla in Timisoara. Pe curand si La Multi Ani!

  2. Stradamus says:

    Ai dreptate Nostradama, iar afirmatia ta se va regasi in curand pe burtiera canalelor de stiri. El a fost cel care a contribuit la starea proasta a Prescomului deoarece el avea deja firmele pregatite sa vina si sa se sibstituie prescomului. Vorbim de Bratnir si Rotir. Un anume Ionita ce a fost director la noua firma de salubritate acuza ca dupa plata fiecarei facturi lunare trebuia sa mearga si sa unga anuniti oameni. La fel este si in cazul Rotir, la care datoria publica creste cu multe miliarde in fiecare luna. Foarte implicata in aceste matrapazlacuri precum si investitii supraevaluate este si sefa investitiilor, care mai mult ca sigur ca va avea aceiasi soarta ca si el. Asteptam cu mare interes ca si orasul nostru sa fie curatat de acest flagel cancerigen care ne taie si ultima speranta de mai bine. Acesti oameni sunt vrednici de atentia DNA, pentru ca este normal ca toti sa dea seama pentru ceea ce au facut.