Stop traficului de persoane și abuzurilor sexuale!

 

Biblioteca Municipală Reșița a organizat în sala de şedințe a Primăriei Reșița, seminarul de prezentare a proiectului de prevenire a traficului de persoane exploatate sexual „Haosul sexualității într-o lume modernă”.

Acesta a fost inițiat de Cristina Buligă, voluntar al ONG-ului Hart voor Bocșa, care a ales Biblioteca Municipală ca partener în demersul său. Având în vedere că traficul de persoane este un fenomen foarte complex în prevenirea şi stoparea căruia trebuie implicate mai multe instituţii, la seminar au fost prezenți viceprimarul municipiului Reşiţa, Lucian Voina, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din oraș, ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraş-Severin, ai Poliţiei Locale Reşiţa, preoți, psihologi și asistenți sociali.

În cadrul seminarului, participanţii au dezbătut problema traficului de persoane,  au fost identificate cauze şi soluţii şi a fost prezentat un film tematic.

Activitatea organizată în această săptămână a marcat și Ziua Internațională de Luptă împotriva Traficului de Persoane, care are loc în fiecare an în 18 octombrie.

În săptămânile următoare, inițiatoarea proiectului, Cristina Buligă, va desfășura sesiuni de informare adresate elevilor din unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului Caraș-Severin.

FOTO: www.rfi.ro