FRUNZĂVERDE, despre poluarea cu praf: ,,Guvernul este principalul responsabil!”

Uniunea Europeană avertizează de mai mulți ani România să își rezolve problemele de mediu, pe care se pune un mare accent în toate țările membre. La Moldova Nouă însă de ani de zile nu s-a întâmplat nimic.

Presiunea din partea UE s-a finalizat cu o acțiune concretă care va târî țara prin instanțe. Asta, în ciuda faptului că mai mulți miniștri au promis că vor soluționa problema prafului din iazurile de decantare, care afectează atât România, cât și Serbia.

,,Comisia Europeană s-a sesizat în acest sens. Eu am vorbit despre această poluare pe care o produce, practic, acel iaz de decantare a întreprinderii miniere, a fostei întreprinderi miniere din Moldova Nouă și am spus acum câțiva ani că acolo singura posibilitate de eradicare a acestei poluări, care afectează și malul sârbesc, și malul românesc, că de aici pleacă scandalul internațional, este privatizarea societății. Cred că statul român ar trebui să urmărească în acest moment foarte serios, foarte responsabil Guvernul. El este până la urmă principalul responsabil! El trebuie să urmărească ce s-a întâmplat cu privatizarea Combinatului Minier de acolo, în ce fază se află combinatul care de-a lungul timpului a suscitat foarte multe comentarii mai mult sau mai puțin informate. Guvernul trebuie să pornească de la această situație existentă în acest moment”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Comments

  1. Nicichiarasa says:

    Pina nu demult in judetul nostru guvernul in ,, problema cuprului ” avea resedinta aci la noi . Ne invinovatim singuri ?