FRUNZĂVERDE: ,,Constituția pe care noi o avem astăzi e una care e proprie anului 1989!”

Vicepreședintele PNL a abordat în urma celei mai recente ședințe de Consiliu Județean subiectul Constituției României. Asta, în contextul în care săptămâna a început cu o aniversare.

Curtea Constituțională a sărbătorit la începutul acestei săptămâni 23 de ani de la adoptarea Constituției României. În forma sa inițială, documentul a fost adoptat în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991. Constituția a fost publicată în Monitorul Oficial din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării sale prin referendumul național din 8 decembrie 1991.

,,România are nevoie de o altă Constituție, una adecvată acestui moment, acestui timp. Din nefericire, Constituția pe care noi o avem astăzi e una care e proprie anului 1989. Modificarea Constituției în 2003 nu a fost una de substanță. România are nevoie de o altă abordare constituțională, de o altă lege fundamentală. Sigur, din nefericire, acest Parlament, unde USL a avut la un moment dat o majoritate zdrobitoare, nu a fost în stare să promoveze un nou proiect pentru Legea fundamentală a statului. Să sperăm că actuala Guvernare, și mă refer de data aceasta nu la Guvern, ci la președintele Iohannis, va reuși să promoveze un nou text pentru legea fundamentală a țării”, a spus vicepreședintele liberal.