Valeria Schelean: „Un nou text al Constituției trebuie să fie gata în 2015!”

explo 1000x200

Vicepreședintele comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative de revizuire a Constituției, deputatul PNL Valeria Schelean, a declarat că este nevoie ca lucrările acestui for să fie reluate, astfel încât un nou text al Constituției să fie gata în 2015.

Valeria Schelean a afirmat că această nouă Constituție trebuie să creeze cadrul legislativ fundamental pentru continuarea și consolidarea reformelor din societatea românească. „Comisia specială pentru revizuirea Constituției trebuie să-și propună ca în 2015 să poată avea un text nou al legii fundamentale, pe care să-l propună spre dezbatere societății”, a declarat Valeria Schelean, cu ocazia aniversării Zilei Constituției României.

Printre aspectele-cheie menționate de Valeria Schelean se numără opţiunea clară pentru o formă de guvernământ, clarificarea competenţelor premierului şi preşedintelui, eficientizarea procedurilor legislative astfel încât să fie redusă la minimum necesitatea ordonanţelor de guvern, precum și introducerea unei proceduri de încetare a mandatului premierului, în oglindă cu procedura de numire.

„Doresc să reafirm necesitatea continuării procesului de revizuire a Constituției, iar o cooperare constructivă între majoritate şi opoziţie şi o amplă dezbatere publică sunt obligatorii pentru reuşita acestui demers şi pentru  legitimitatea viitorului text al Constituţiei”, a mai declarat Valeria Schelean.