Frunzăverde cere suspendarea preşedintelui Băsescu!”

Traian Băsescu a mutat din nou, cu viclenia-i deja caracteristică, şi l-a pus în dificultate pe premierul Victor Ponta. Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, va discuta mâine, cu Crin Antonescu, despre suspendarea preşedintelui!

Preşedintele României a anunţat astăzi că nu se grăbeşte să-l valideze pe Silaghi, nominalizatul premierului Ponta, ministru al Transporturilor, ca înlocuitor al condamnatului Relu Fenechiu. Băsescu îl obligă astfel pe interimarul de la Transporturi, Victor Ponta, să gireze privatizarea CFR Marfă. A anunţat acest lucru exact în ziua în care, întâmplător sau nu, cumpărătorul Gruia Stoica a fost citat la DIICOT într-un dosar pentru evaziune fiscală. Preşedintele i-a cerut lui Ponta să-şi asume privatizarea CFR Marfă, anunţând că numirea unui nou ministru nu va veni mai devreme de 23 august. Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a luat imediat atitudine, sesizând faptul că Băsescu îl ţine în şah pe premier. „Băsescu şi-a redobândit aroganţa din cauza slăbiciunilor Uniunii Social Liberale. USL l-a readus pe Băsescu din cauza slăbiciunilor ei în poziţia de a fi arogant după ce 7,4 milioane de români l-au respins şi i-au spus să plece”, a spus Frunzăverde la un post de televiziune central.

Demers pentru suspendarea preşedintelui
Mai mult decât atât, omul care a distrus PDL-ul prin lovitura din primăvara anului trecut vorbeşte din nou despre suspendarea preşedintelui. „Cred că USL, cu o majoritate parlamentară de 70 la sută, va trebui să se gândească foarte serios cum să înceapă procedura de suspendare a lui Băsescu. Nu vom putea coabita cu Băsescu încă un an şi jumătate, cu atât mai mult cu cât suntem într-o perioadă foarte sensibilă, aceea de a începe un nou ciclu bugetar european. Nu există o altă variantă. Domnul prim-ministru Ponta trebuie să se gândească foarte serios la această propunere, pentru că aceste ieşiri ale domnului Băsescu îi afectează în primul rând dumnealui imaginea şi afectează imaginea României, până la urmă. Acest demers trebuie început. Voi discuta mâine cu domnul Crin Antonescu şi, probabil, la sfârşitul lunii august va trebui să discutăm acest lucru în PNL”, a mai spus Frunzăverde, care vede în amestecul profund al preşedintelui în treburile Guvernului un motiv suficient pentru suspendarea lui.

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Eu cred ca de cea mai mare actualitate ar fi suspendarea lui Frunzaverde.