Frunzăverde: „Agenta infiltrată a provocat toate cadrele didactice. Cinci au cedat acestei tentații!” (VIDEO)

Rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa a vorbit astăzi despre cutremurul care a zguduit instituţia de învăţământ superior pe care o conduce, provocat de acţiunea procurorilor anticorupţie, în urma căreia au ieşit la iveală lucruri de neînchipuit pentru unii, dar multe dintre ele erau cunoscute în oraş. Şi nu de ieri, nici de alaltăieri!

 

Profesorii mânjiţi de la „Eftimie Murgu” au început timid să-şi prezinte demisiile. Studenţii de la „Drept European și Internaţional” au intrat peste membrii Senatului universităţii, reuniţi în şedinţă extraordinară, pentru a se asigura că programul de studii nu va fi suspendat, aşa cum au început să circule zvonuri. După câteva ore bune de dezbateri şi analize nu s-a ajuns însă la niciun rezultat, concluziile urmând să fie comunicate înspre seară. Se pare, totuşi, că studenţii au primit asigurări că-şi vor continua studiile şi că nu se pune problema suspendării examenului de licenţă.

Întâmplări nefericite!

Rectorul UEM a vorbit din start despre cazuri izolate de corupţie şi a lăudat marea majoritate a cadrelor universitare reşiţene, exemplificând prin rezultatele studenţilor calitatea profesională şi morală a acestora. „E o situaţie pe care o regretăm. Sunt cazuri de care ne delimităm ca şi comunitate academică. Vă vom comunica planul de măsuri pe care universitatea din Reşiţa şi-l propune pentru a arăta că se delimitează de aceste situaţii care au intervenit, de aceste conduite, atitudini şi acţiuni, care să înăsprească pentru viitor tot ce înseamnă monitorizarea procesului didactic. Nu am avut, în legătură cu persoanele la care au apărut aceste situaţii, niciodată, în şapte ani de mandat, vreo sesizare. Ceea ce s-a văzut nu este o generalitate”, a afirmat Doina Frunzăverde.

I-a momit pe toţi!

Stenogramele DGA demonstrează că, în afara celor cinci profesori universitari faţă de care s-au luat măsuri preventive, mulţi alţii au favorizat studenţi pe care i-au trecut la examene fără ca aceştia să fie măcar în sală. Practic, au cedat traficului de influenţă exercitat de superiorii sau colegii lor. Rectorul de la „Eftimie Murgu” se arată deranjat mai tare de modul de lucru al procurorilor şi ofiţerilor anticorupţie decât de atitudinea cadrelor universitare. „O agentă infiltrată în universitatea din Reşiţa nu este infiltrată în corupţia din Universitatea din Reşiţa. A fost infiltrată în universitate şi a pus în evidenţă ceea ce s-a întâmplat, probabil. Urmează să demonstreze instanţele şi toate organele abilitate dacă totul s-a întâmplat aşa cum apare în presă. Oficial, ca şi conducere a universităţii, vom solicita să fim informaţi care sunt măsurile ce s-au dispus momentan împotriva colegilor noştri. Timp de un an, toate cadrele didactice au fost tentate. Persoana respectivă infiltrată a încercat şi a propus, şi a provocat toate cadrele didactice. Din totalul cadrelor didactice din universitate, cinci, cel puţin aşa se afirmă la ora actuală, au cedat acestei tentaţii. Nu ştiu în câte universităţi din România au existat agenţi infiltraţi care au verificat toate cadrele didactice”, a comentat Doina Frunzăverde.

De la zero stele, în top!

Rectorul a vorbit şi despre încercările insistente ale unora de a închide universitatea reşiţeană, în ciuda rezultatelor tot mai bune şi a aprecierilor culese în ultimii ani. „Eftimie Murgu” nu ar mai fi în acest moment acea universitate de zero stele, despre care se tot vorbeşte, ci una de top, ocupantă a unui onorabil loc 14 la nivel de ţară, devansând universităţi de prestigiu din oraşe mult mai mari. „Apar atacuri foarte virulente la adresa universităţii, în care se vorbeşte despre universitate de zero stele. Zero stele am avut în 2009, când am preluat mandatul, în 2008”, a punctat Doina Frunzăverde, concluzionând totuşi că măsurile vor fi radicale, aşa cum nu s-a mai întâmplat în nicio universitate din România.

Comments

 1. andy says:

  Trebuie sa suferi de naivitate cronica ca sa crezi ce spune aceasta “distinsa” doamna. Oare pe criteriul de a face o universitate curata s-a facut angajarea penalului Mihaila? Nu e oare evident nepotismul care domneste in aceasta institutie, instituit probabil tot pe criteriul “curateniei”? Toate sunt povesti de adormit copiii, varianta online. DGA trebuie sa-si faca treaba> Cand veti vedea raportul final sigur veti fi socati.

 2. Victoria says:

  E forte usor sa criticam si sa fim de acord cu majoritatea, dar e foarte greu sa vedem realitatea. In calitate de absolventa a acestei universitati as putea spune ca exista in aceasta institutie, invatamant de calitate. Pe parcursul anilor de studiu, am avut ocazia sa particip la olimpiade nationale unde am reusit sa fiu calificata pe primele locuri, mi s-a oferit sansa sa plec cu bursa Erasmus in strainatate unde am reusit sa fac fata cerintelor. Acum datorita instruirii pe care am primit-o in Universitatea Eftimie Murgu pot face fata cursurilor masterale in turism din Franta.
  Nu mi se pare corect sa rezume totul la doi trei profesori, sau doi trei studenti.

 3. alexandru nemoianu says:

  Tupeul acestei “neica nimeni” este uluitor.TOTI sunt de vina mai putin ea si cocalarul Sorin.Astia trebuie scosi cu boata!

 4. Radivoj Milenovici says:

  Ia mai date FA in morti ma ti de jegoasa , UEM Resita este doar un cuib de masoni criminal organizati unde jegoasa asta este SEFA . La puscarie cu voi toti . A ajuns si timpul pentru curatenia generala a acestui frumos judet .

 5. Elena says:

  Pe pagina web a ziarului Gandul, în data de 27.05.2015, apare articolul “Topul Universităţilor Curate. Care sunt cele mai transparente universităţi de stat din România”. Articolul este semnat de Andreea Ofițeru.

  În acest articol se prezintă un top al transparenței universităților de stat din Romania. Topul este atribuit Societății Academice din România. Se precizează în articol: “Juriul care a analizat transparenţa universităţilor de stat din România a fost format din Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele SAR, Andrei Pleşu, Radu Gologan, Stere Gulea şi Răzvan Bobulescu.”

  În acest top care conține 54 de universități de stat, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița apare pe poziția 14, cu 75 de puncte din 125 posibile.

  Își asumă oare Societatea Academică din România acest clasament? Întreb asta în contextul în care toate articolele din ultimele zile legate de Reșița, amintesc de clasamentul din 2009, în care universitatea a avut zero stele.

 6. Vorbiti serios? says:

  Serios? Cine a pasit o singura data in facultatea aia stie ca se percep bani pt examene de 99% din profesori. Exista probabil unu sau doi profesori care nu iau bani…in rest toti si-au cumparat masini sau si-au facut case dupa o singura sesiune. Ce naiba vorbim aici? Pana anii trecuti lipseau doar afisele cu valoarea “dreptului de smecher” care trebuia sa o dai la un profesor pt a trece examenul. Se vorbea despre ele foarte deschis. Pleca de la 20-30 de euro examenul si ajungea si la 3-4 sute in functie de numarul de credite, importanta si de nota dorita. Se stia cine strange banii pt examene si totul era foarte transparent si pe fata. Spun “era” pt ca de 2-3 ani n-am mai pasit in facultatea aia si nu ma intereseaza ce se mai intampla acolo. Adevarul e ca daca vrei sa inveti si iti bati capul ..poti sa inveti cate ceva. Daca nu vrei si are tata bani sa bage in “educatia” ta, poti sa iesi si bursier pe examene cumparate si sa faci cunostinta cu colegii de grupa la absolvire:)

 7. Radivoj Milenovici says:

  FA falcoaso , uite aici ce fel de mizerie universitara carmuiai in 2009 …http://www.romaniacurata.ro/topul-integritatii-universitatilor-din-romania-alcatuit-de-coalitia-pentru-universitati-curate/ ……iar acuma ai aduso la valoarea de 0/barat , bagaboanta dreacului ce esti .

 8. Cristi says:

  O cloaca de excroci si tupeisti. Tot orasu stie de ani de zile cum se promoveaza examenele in aceasta institutie a groazei. Cum a ajuns bagabondul de Florinel prof conf?? Nerusinata ce esti !!!

 9. Elena says:

  @Radivoj Milenovici

  Dacă tot faceți referire la Romania Curată (pagină a Societății Academice din România) verificati și clasamentul de mai jos, realizat tot de această societate în 2015:

  http://www.gandul.info/stiri/topul-universitatilor-curate-care-sunt-cele-mai-transparente-universitati-de-stat-din-romania-14345310

 10. Xxx says:

  Mai postacu lui Stepanescu Radivoj milecoaie asa cum e buna rea e unuversitatea noastra dar razboiul asta politic distruge tot stai linistit Stepanescu nu ajunge la CJ o sa mearga impreuna cu Catana dupa Gheorgioni si cu Rita de la primarie care in loc sa lucreze cauta ip uri tic tac mai putin surpriza se apropie

 11. MIHAI EMINESCU says:

  Pt “ALEXANDRU NEMOIANU” ACEST SUPER CUNOSCUT OM DE CULTURA UN OM DE CARE A AUZIT INTREAGA PLANETA SI DINCOLO DE NOI ACOLO AR TREBUI SA TE DUCI TU SA AUZIM DE TINE SI DE ALTE GUNOIE CARE TOATA ZIUA COMENTEAZA NEGATIV SA AUZIM LA TRECUT SAU SA CITIM CAT MAI CURAND CONDOLEANTE FAMILIEI SAU AICI SE ODIHNESTE GUNOIUL DE NEMOIANU UN ILUSTRU NECUNOSCUT UN BOSCHETAR …..

 12. Radivoj Milenovici says:

  @Elena…un clasament falset comunisto/nomenclaturist facut pentru prostime . Adevarul este ceea ce vine din partea DGA si DNA , restul doar un ”joc de glezne” , gargara . Abtinete .

 13. TARKAN says:

  Mesajul era pt RADIVOJ

 14. Radivoj Milenovici says:

  UEM Resita este doar un cuib de masoni ”criminal organizati” unde bagaboanta asta mincinoasa este SEFA . La puscarie cu voi toti . A ajuns si timpul pentru curatenia generala a acestui frumos judet .

 15. SPITALUL DE URGENTA says:

  LA SPITALUL NOSTRU AVEM MULTE LOCURI GOALE PT TOTI NEBUNI CARE COMENTEAZA AIUREA SI DIN INVIDIE SI NE DENIGREAZA ORASUL PRACTICA ASTA E IN TOATA TARA NU DOAR IN RESITA DAR AM O INTREBARE DE CE MERGEATI SA DATI BANI DACA VOI MERGEATI LA CURSURI SI ERATI NISTE STUDENTI EMINENTI ???????? NU TREBUIA SA TREACA NIMENI SI ASA SUNT FFFFF MULTI PROSTI IN RESTIA CU DIPLOME

 16. Alina says:

  Cand vorbeste marele conferentiar Florinel si aranjeaza examenele pentru fiul lui Rof si multe alte odrasle ale unor smecheri tot ofiteru acoperit l-a provocat??? Saracu Florinel !!! Cand Mihaila vorbeste sa-si treaca examenle fiica patroanei de la Rogge, tot ofiterul acoperit l -a provocat si pe el. Saracu Mihaila ! Sunt usor provocabili aceste jigodii ordinare !!!

 17. razvan says:

  In proprotie de 90 % toti sunt coruptibili se stie clar cine a luat mita/spaga pentru a favoriza anumiti studenti indiferent de sectie/departament fie ele inginerie sau stinte sociale ori economice sa nu vorbim de facultatea la distanta unde e si mai grava situatia. Sa nu uitam de protocoale de banii adunati de elevi inainte de examen unde se cumparau sticle de tot felul dupa preferintele profilor intrati in cabinetele lor/ sau obiecte din aur pt. anumite profesoare sa inchida ochii la anumite examene “mai grele”. E imposibil ca aceasta Doamna sa nu stie ce se intampla in propria ograda dar a inchis ochii tocmai pt. ca facultatea ei sa ajunga pe locul 14 sau cat o fi. Problema e ca ies studenti pe banda care nu stiu absolut nimic si ocupa anumite functii de care nu sunt capabili sa le gestioneze, studenti slab pregatiti care au umflat masiv buzunarele acestor asa zisi “profesori”.Pacat! Chestia asta este o problema generala in orice facultate nu doar UEM Resita inclusiv in licee se dau note umflate pt. a creste prestigiul liceului/ colegiului, da bine pe hartie ca si scoala/ universiate sa ai un anumit prestigiu dar cu ce sacrificii cand elevi sunt tot slab pregatiti… Se cunoaste prea bine numele tuturor profesorilor care iau spaga in facultate si care dau licente pe bani, ma mira faptul ca nu i-au ridicat pe toti… Nu inchiderea facultati e solutia ci doar curatarea ei de acest microb, de absolut toti profesori care sunt practic urcati ieharhic pe criterii politice/ favoruri, datorii. UEM e doar una dintre facultati asociate schemei ponzi ma mir ca nu aduce nimeni referire la Politehnica din Timisoara sau la alte facultati din alte orase unde sumele la un examen sunt mult mult mai mari.

 18. Iedu says:

  o sleatca de spagari si jegosi la aceasta universitate! desfintarea si curatati Resita de lichele!

 19. Bertza says:

  Jale mare coane Fanica in ac. universal wc.

 20. XXL says:

  XXX, te-ai bagat si tu in zeama asta acra ca musca in rahat. Ai citit in stele despre Stepanescu sau esti si tu unu’ cu stele…si ochisori albastrui…? Ce treaba are sula cu prefectura? A, sau trebuia sa arunci cu noroi si in adversarii politici ca nu se poate sa fie numai ai tai sub tunuri.

 21. Radivoj Milenovici says:

  @ TARKAN=(M.M.)….mai devreme ori mai tarziu iti voi inprastia kk din tine .

 22. MIHAI GIDEA says:

  PACAT CA DIN MIILE DE STUDENTI CARE AU TERMINAT FACULTATEA LA RESITA SI AU AJUNS CEVA IN VIATA ASTA VB DE RAU FACULTATEA 2,3 RESTANTIERI CARE AU TRECUT DIN MILA PROFESORILOR SI IN LOC SA TACA FAC UN SPECTACOL IEFTIN SUNTETI PENIBILI POSTACI PLATITI

 23. Lucian says:

  Am terminat acum ceva ani la “Eftimie Murgu”, in ’98, am fost in primele generatii de acreditare, am dat licenta cu comisie straina. Vreau sa va spun ca am invatat mult si in toti cei 4 ani nu am platit nici un examen (din principiu), mai mult, am luat bursa in tot acest timp. Eu spun ca cine vrea sa invete…invata. Din pacate valorile morale din ultima perioada se rezuma la numarul cifrelor din extrasul de cont sau la “pedigree-ul” neamurilor. Ar fi pacat sa isi bata joc cativa indivizi de multe generatii, unii chiar au realizat ceva in viata cu bazele formate la aceasta universitate. Succes la trieri.

 24. Cristian says:

  Ca student al UEM Resita, as avea rugamintea sa se inteleaga ca NU TOTI profesorii din aceasta universitate trebuiesc catalogati la fel. Eu personal am dascali, pentru care am un respect deosebit din toate punctele de vedere. Si mai mentionez faptul ca mai sunt si studenti care iau invatamantul superior in serios. Fiecare student poate sa aleaga cu ce cunostinte termina o facultate. Este regretabil ca acum avem o pata pe imaginea UEM.

 25. un cetatean says:

  Sunt si profesori care merita tot respectu.Care sunt cadre didactice excelente

 26. CINEVA DIN ROMANIA says:

  NU TOTI profesorii din aceasta universitate trebuiesc catalogati la fel. Eu personal am dascali, pentru care am un respect deosebit din toate punctele de vedere. Si mai mentionez faptul ca mai sunt si studenti care iau invatamantul superior in serios. Fiecare student poate sa aleaga cu ce cunostinte termina o facultate. Este regretabil ca acum avem o pata pe imaginea UEM.BRAVO CRISTIANE!!!!!!

 27. Flavius says:

  Ca si fost student al UEM la sectia IEDM anii 2003-2008, pot spune ca toti dascalii fie ei prof, conf asist, s.l au luat mita de la colegii din an, mai putin unul, dar care ne-a lasat sa copiem, daca aveam de pe ce. Ii spun si numele: Campian.

  Cel mai penal dintre toti a fost Coman, pt cei care au dus restanta pana in anul 5, lor le-a cerut intre 150-350 euro pt restanta, suma depindea de fata care o aveai si cum erai imbracat, ca sa nu mai zic ca la fete prima intrebare la inceputul examenului era “casatorita sau ne-casatorita”…in fine pacat ca la inginerie nu se fac ceva anchete….