Metalul merge mai departe! Lupacul îl ține pe Rufă în Valea Domanului! (UPDATE)

Eşecul total al municipalităţii în încercarea de a promova CSM Şcolar în Liga a III-a de fotbal, deşi a alocat o mulţime de bani, deturnând scopul pentru care a fost înfiinţată odată ce tinerele speranţe au fost înlocuite cu fotbalişti de old-boys şi a ratat obiectivul în competiţie cu comuna Lupac, a obligat autorităţile locale să-şi revizuiască atitudinea faţă de Metalul, echipă care a terminat fiecare sezon în partea superioară a clasamentului ligii secunde, depăşind toate piedicile puse chiar de oamenii din Valea Domanului.

Cătălin Rufă a trecut cu vederea toate manevrele prin care s-a încercat îndepărtarea sa şi a venit la Reşiţa pentru o discuţie cu primarul Stepanescu şi oamenii lui de încredere. Poziţia Primăriei Reşiţa şi a Consiliului Local nu e deloc clară, fiind evident că Rufă nu mai e dorit în Valea Domanului, numai că nu există nicio variantă ca acesta să plece fără echipă şi fără multe miliarde de la bugetul local. Pe de o parte, municipalitatea şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni de la Cătălin Rufă, fiind de acord cu suma de 600.000 de euro. Numai că vrea să-i achite în zece ani! „Am respins verbal această ofertă, o voi face şi în scris”, a explicat patronul rosso-nerilor, care ar fi fost de acord cu plata sumei în două tranşe. Ciudat este că, pe de altă parte, Consiliul Local se plânge că oraşul nu mai are bani şi a propus diminuarea bugetului de la 12 miliarde pe an, cât şi-a asumat prin contract, la maximum şase. Cu alte cuvinte, dacă pleacă Rufă vor fi bani şi pentru cumpărarea acţiunilor, şi pentru finanţarea echipei!

Rufă ştie una şi bună. „Am venit la Reşiţa pentru a mă întâlni cu domnul primar şi cu autorităţile locale, ca să punem capăt odată pentru totdeauna neînţelegerilor. Eu am fost foarte explicit: îmi doresc să mergem mai departe, să continui la Reşiţa. Am analizat în această vară câteva variante, văzând ce se intenţionează la Reşiţa, dar nu mi-a convenit niciuna. Am fost foarte clar, opţiunea mea este de a continua în Valea Domanului, exact în condiţiile stabilite atunci când ne-am asociat în acest proiect în care eu cred foarte mult. E păcat să nu ne vedem de treabă, mai ales că acesta este cel mai accesibil an dintre toţi. Miercuri voi trimite un plan, o strategie pentru ca şi municipalitatea să cunoască foarte exact de ce anume avem nevoie pentru a ne înscrie în lupta pentru promovare”, a declarat Rufă după ce a dat mâna cu primarul Stepanescu, lucru la care nu se mai aşteptau nici cei mai optimişti microbişti reşiţeni.

Miercuri, la ora 18.00, Marian Pană este aşteptat la Stadionul „Mircea Chivu” pentru reunirea lotului cu care va lucra în sezonul următor.

 

UPDATE – La primărie lucrurile nu sunt clare nici acum!

Dacă pentru Cătălin Rufă lucrurile par să fie simple, la Primăria Reşiţa lucrurile stau exact pe dos. „În cursul zilei de 13 iulie 2015, la sediul Primăriei Municipiului Reşiţa a avut loc o întâlnire cu acţionarul majoritar al CS Metalul Reşiţa, Cătălin Rufă, pe tema situaţiei echipei de fotbal de Liga a II-a. În urma discuţiilor purtate s-a convenit că, în termen de maximum o săptămână, vor fi stabilite concluziile în privinţa echipei de fotbal de Liga a II-a, CS Metalul Reşiţa. Ca atare, până la acest termen aşteptăm punctul de vedere al acţionarului majoritar, ulterior urmând a fi comunicate deciziile luate privind echipa de fotbal CS Metalul Reşiţa”, s-a transmis de la Cabinetul primarului Stepanescu.

Comments

 1. Rossoner says:

  Cumparati actiunile si mai terminati odata cu disputele personale dar si cu orgoliile voastre cretine , absurde si imbecile.Nu este posibil sa duceti la bun sfarsit ceva impreuna????Cautati varianta despartirii amiabile si lasati echipa aici sa-si faca jocul bun de pana acum si de ce nu chiear sa promovam anul viitor. Va spuneam ca lucrul amestecat cu oricine vreti sa va asociati, miroase mereu a rahat. Lasati orgoliile si faceti si voi ceva normal pentru orasul nostru.Ce se intampla cu noi? Avem ceva si nu stim sa gestionam????E numai o parere.Nu ne dezamagiti!!!!!!

 2. RSD says:

  Sa cumparam actiunile dar sa scadem pretul mingilor furate de Enescu 😀

 3. GRN says:

  DINCOLO DE DIVERGENTE /EXISTA SI O RAZA DE SPERANTA PENTRU A AVEA FOTBAL DE LIGA A 2 A IN VALEA DOMANULUI!NUMAI CONSILIUL DE ADMINISRATIE POATE DECIDE DREPTUL, SA EXISTE ECHIPA DE FOTBAL SI SPORT (LA MODUL GENERAL) IN MUNICIPIUL RESITA.

 4. kalasnikov says:

  Nu uitaţi, retragerea sau desfiinţarea echipei pe parcursul desfăşurării campionatului înseamnă RETROGRADAREA AUTOMATĂ ÎN LIGA A V-A (a cincea)! La treabă, deci, măciucari!

 5. suporter says:

  suporterii si galeria nu au batut palma cu rufa. suporterii nu au acte semnate ca CL cu acest mitic. pleaca !

 6. suporter says:

  vrem c.s metalul RESITA aici la noi si nu mutat in alte localitati precum:snagov , voineasa , galati sau piatra neamt.rusine mare pentru edili sa ne deposedeze de echipa! teoretic dar si practic vor fi luminile stinse peste absolut tot.VA CADEA INTUNERICUL SI PE INTUNERIC SUNTEM NEVAZUTI DAR SI IMPREVIZIBILI.

 7. bumbum says:

  Rufă dictează, Dani notează, express editează ce Rufă dictează…UPDATE. Reşiţa nu agrează, Metalul se desfiinţează…CSM Şcolar promovează!

 8. Nicu Pop says:

  numa PANA NU! omul asta are peerformante ca antrenor 0 mai bine il luam pe unu de la juniori Potocianu de ex.
  Pana e ieftin dar e o catastrofa.

 9. plusica says:

  Atatea aberatii sustine Stanciu incat nici nu mai merita sa il cititi. Negocierile au fost bune cu Rufa si Metalul merge mai departe.In rest aberatii cu Lupac fara Lupac o tocanita cu juniori a la Dani Stanciu. Hai Metalul. Cu Rufa timpul le rezolva pe toate. Vom trai si vom vedea. Mercenarii mor pe limba lor.

 10. suporter din tribuna says:

  este de apreciat ca primaria sa cumpere actiunile majoritare detinute de rufa.prin prisma faptului ca rufa nu este banatean si din punctul meu de vedere este posibil sa nu se agite foarte tare sa ne promoveze.bine ar fi sa se inteleaga cumva asupra plati banilor conveniti de cele 2 parti si sa intram in normalitate cu dorintele si sperantele noastre.

 11. GRN says:

  Cumpararea actiunilor este solutia ideala, dar este destul de grea datorita faptului, ca pe club apasa datorii destul de mari.In cazul cumparari clubului, antrenor Potocianu si presedinte Bobar ar fi benefica.

 12. Rossoner says:

  luati taurul de coarne si transati odata pentru totdeauna aceasta stare de incertitudine,care planeaza si nu se mai termina odata.lucrurile marete se fac de oameni curajosi si fara teama zilelor ce urmeaza.toate primariile au datorii dar si incasari. trebui sa fim hotarati si sa nu mai amanam ce putem face azi si sa lasam pe alta data.Cristi Bobar ar fi excelent ca presedinte tinand cont ca are experienta destul de recenta din liga 1 .cat despre antrenor , primarul si cei ce vor performanta sa hotarasca dansii.

 13. eu says:

  atentie marita ca vine si hotul de mingi enescu. atentie marita angajati ai stadionului ca poate hotu de mingi a trecut la portofele

 14. eu says:

  ieri la ora 12,18 postam comentul referitor la hotul de mingi enescu. ieri la ora 12,18 atentionam angajatii clubului de a avea grija la portofele ca vine enescu. enescu a venit si in urmatoarele ore a disparut frigiderul stadionului,frigider gasit ulterior in camera fotbalistului. sfatul meu catre angajatii stadionului este sa isi mareasca atentia pana nu le dispar ciorapii din picioare.