Fritz o vrea înapoi pe Lelica Crișan în Primăria Timișoara. Acum aproape două luni a fost detașată la Direcția pentru Cultură Timiș

Mandatul temporar al Lelicăi Crișan în fruntea Direcției pentru Cultură Timiș este pe cale să se încheie. La doar câteva zile de la vizita ministrului Culturii în orașul de pe Bega, Primăria Timișoara a solicitat reîntoarcerea lui Crișan pe postul de șef la Biroul Eficientizare Energetică Blocuri în cadrul Direcției de Dezvoltare. Ea fusese detașată la Cultură în timpul administrației Robu.

„Deocamdată nu este nimic. Adresa este făcută de Primăria Timișoara către minister (n.r, Ministerul Culturii). Probabil mă voi întoarce în primărie cu data pe care ministerul o va aproba.”, a declarat Lelica Crișan pentru expressdebanat.ro.

Lelica Crișan s-a întâlnit miercuri cu ministrul Culturii. Prezent la Timișoara, Bogdan Gheorghiu a afirmat că săptămâna viitoare își va trimite corpul de control la Direcția pentru Cultură Timiș ca să verifice mai multe sesizări cu privire la nereguli de natură administrativă. La acea dată, Gheorghiu spunea că nu o cunoaște personal pe Crișan.

„A spus că vrea să mă cunoască. (…) Pentru mine a fost prea scurt timpul ca să pot constata unele nereguli. Corpul de control cred că este mai în măsură să decidă pentru că știe mai bine procedura de lucru. (…) Pe mine oamenii m-au primit foarte bine, au fost foarte deschiși ne-am desfășurat cu toții activitatea în bune condiții. Mai mult pe parte administrativă am lucrat. Am semnat documentele administrative specifice, avizele necesare eliberării lor, care erau unele nerezolvate de foarte mult timp, și cele de la comisiile zonale.”, a spus Crișan.

Crișan a ajuns la conducerea Direcției pentru Cultură Timiș la mijlocul lunii septembrie, cu titlu temporar, după ce fostul director, Sorin Predescu, a fost detașat la Craiova.

Recent, președintele interimar al PNL Timiș a declarat că i-a solicitat și îi solicită personal ministrului Culturii revenirea la situația de dinaintea detașării Lelicăi Crișan, „(…) pentru că domnul Predescu e un om competent, apreciat de comunitate și mi se pare normal ca voința comunității să fie respectată.”

„Cred că directorul executiv, într-o instituție publică, nu trebuie neapărat să fie pe profesia respectivă. Eu sunt economist și jurist, domnul director este psiholog. Niciunul dintre noi nu a venit din partea culturală. Atât timp cât trebuie să manageriezi o instituție cred că sunt necesare cunoștințe economice, juridice. Profesional, pe domeniul culturii sunt arhitecții angajați, arheologii. Nu am văzut să se pună problema vreodată în condițiile de angajare a unui manager să fie pe specialitate. Nu pot eu să precizez dacă este bine. (…) La Direcție e vorba de patrimoniul județului Timiș, de care se ocupă în special arhitecții, proiectanții, comisia zonală care e constituită numai din specialiștii respectivi. Ei iau deciziile cu privire la respectarea regulilor în județul Timiș. Participă și directorul, de exemplu, la o comisie zonală, dar în calitate de secretar. Deci, nu are un rol de decizie.”, a explicat Lelica Crișan.

Detașarea Lelicăi Crișan la Direcția pentru Cultură Timiș are loc, potrivit ordinului ministrului Culturii, din septembrie, „până cel mult la data încetării detașării titularului funcției publice de conducere de director executiv.”

Foto: Facebook/PDL Timiș