Timișoara, primul oraș din țară în care se scriu versuri… pe asfalt

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Timișorenii vor putea citi poezii înscrise pe asfalt, lângă trecerile de pietoni din oraș. Prin programul cultural Memoriile Cetății se vor decora 60 de trotuare din marile intersecții ale Timișoarei, cu versuri care aparțin poeților români contemporani.

De sâmbătă, timișorenii vor aștepta culoarea verde a semaforului citind poezii scrise de Robert Șerban, Tudor Crețu, Aleksandar Stoicovici, Sorin Gherguț, Svetlana Cârstean, Ana Pușcașu, Adrian Bodnaru, Nicoleta Papp, Goran Mrakić, Marius Aldea și Alexandru Potcoavă. Versurile au fost selectate de Bogdan Munteanu și vor fi scrise fără să influențeze marcajele rutiere.

Tot în cadrul proiectului va fi ilustrat un poem într-o zonă pietonală din oraș care nu a fost încă dezvăluită. Scopul proiectului este de a aduce un zâmbet sau o stare de spirit bună pietonilor.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Prin proiectul cultural Memoriile Cetății, Complexul Studențesc din Timișoara prinde viață cu ajutorul a 12 picturi murale care vor fi realizate pe fațadele căminelor studențești.

Intenția programului este de a crea un traseu de artă prin care localnicii și vizitatorii să redescopere vibrația Timișoarei, istoria și momentele importante din viața comunității.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/