Puteri sporite pentru Marian Vasile în CJT. Nica îl numește administrator public al Timișului

Fost liberal, dar și membru PLUS, Marian Vasile a fost numit recent consilier personal al noului președintele CJ Timiș. Alin Nica spune că este singurul care a răspuns tuturor criteriilor pentru postul de administrator public al județului.

Marian Constantin Vasile a fost membru PNL până acum aproape un an. Ulterior s-a înscris în PLUS, formațiune din care a demisionat în februarie, nemulțumit fiind pentru că nu s-a regăsit pe listele de candidați pentru CL Timișoara sau CJ Timiș. De fapt, el viza o candidatură la Primăria Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Un fost președinte PNL Timiș și un ex-liberal care în PLUS s-a plimbat, noii consilieri ai lui Alin Nica

Nica spune despre Marian Vasile că este un profesionist de care are nevoie în administrație.

„Este un om în care am încredere și despre care am toată convingerea că va face treabă bună pentru timișeni. Cred că este foarte important ca o astfel de funcție să fie ocupată de un om energic și cu experiență în administrarea județului, dar mai ales care să aibă o bună cunoaștere despre atragerea fondurilor europene. Am analizat o serie de propuneri, iar Marian Vasile a fost singurul care a răspuns tuturor criteriilor”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Administratorul public poate fi, prin delegare, ordonator principal de credite

Potrivit Codului Administrativ, persoanele care pot ocupa funcția de administrator public, de regulă, trebuie să fi absolvit studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice. Numirea administratorului public se face prin dispoziția președintelui consiliului județean, iar contractul se încheie pe durată determinată. Acest contract nu poate depăși durata mandatului președintelui de CJ. În baza contractului de management, administratorul public poate îndeplini atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes județean. Președintele de CJ poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. 

Foto: Facebook/Alin Nica

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/