Ministrul Culturii își trimite corpul de control la Direcția pentru Cultură Timiș

Prezent miercuri la Timișoara, ministrul Culturii a declarat că săptămâna viitoare trimite la Direcția pentru Cultură Timiș corpul de control ca să verifice mai multe sesizări cu privire la nereguli de natură administrativă. Bogdan Gheorghiu a afirmat și că personal nu o cunoaște pe Lelica Crișan, cea care a fost numită temporar la conducerea direcției, după ce Sorin Predescu a fost detașat la Craiova. 

„Am primit niște sesizări legat de anumite nereguli care se întâmplă la Direcția de Cultură Timiș și săptămâna viitoare voi trimite corpul de control al ministrului pentru a verifica cele sesizate. Sunt lucruri de natură administrativă. După finalul acestui control voi face public și rezultatul”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

leader board 728 x 90 px

Întrebat în ce constau acele sesizări, ministrul a invocat „anumite contracte de închiriere care funcționau de pe vremea când clădirea Muzeului Național al Revoluției aparținea MApN. Ea este astăzi în administrarea Ministerului Culturii și singura instituție abilitată să facă orice continuare a unor activități, cabinete stomatologice, se puteau face doar de către minister. Și mai sunt alte lucruri sesizate. Scopul este de a se verifica veridicitatea celor semnalate.”

Alin Nica îl vrea înapoi pe Sorin Predescu la conducerea direcției

Cât despre fostul director al Direcției pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, detașat la Dolj la mijlocul lunii august, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș spune că îi solicită personal ministrului Culturii revenirea la situația de dinaintea detașării Lelicăi Crișan, „(…) pentru că domnul Predescu e un om competent, apreciat de comunitate și mi se pare normal ca voința comunității să fie respectată.”

CITEȘTE ȘI: Director nou și temporar la Direcția pentru Cultură Timiș. Cine i-a luat locul lui Sorin Predescu?

Lelica Crișan a fost numită director al Direcției pentru Cultură Timiș la mijlocul lunii septembrie, prin ordin de ministru, „până cel mult la data încetării detașării titularului funcției publice de conducere de director executiv.”

Întrebat ce o recomandă pe Crișan să ocupe această poziție, ea fiind anterior detașării șef al Biroului Eficientizare Energetică Blocuri în cadrul Direcției de Dezvoltare din Primăria Timișoara, Bogdan Gheorghiu a spus: „Întrebarea cu «De ce a fost aleasă?» Știți, pot să răspund și eu cu «De ce nu?». (…) Deocamdată nu am sesizări pe niște aspecte punctuale legate de activitatea dumneaei.” 

Gheorghiu a recunoscut, totuși, că nu o cunoaște pe Crișan. „Personal? Nu. Astăzi am o dezbatere cu mai multe persoane din zona sectorului cultural și acolo va participa și dumneaei. Deci o să o cunosc astăzi”, a spus Gheorghiu.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica despre directorii de deconcentrate: „Dacă va fi nevoie să schimbăm vom schimba. Nu ne este teamă”