Făcut pe genunchi! Primăria Lugoj modifică proiectul de reabilitare din zona de centru

Primăria Municipiului Lugoj a solicitat proiectantului lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale, din tronsonul I al străzii Mocioni, modificarea unor amenajări urbanistice și a unor soluții considerate inadecvate pentru acest proiect.

Mai exact, se cere înlocuirea stâlpilor de iluminat plantați pe mijlocul străzii, înlocuirea pavajului, prevăzut inițial din beton amprentat, mutarea rețelelor electrice în subteran și a unui stâlp electric, care nu a fost prevăzut inițial. „Este necesară o modificare de proiect la tronsonul de pe Mocioni, unde au fost începute lucrările de reabilitare. Sperăm ca în următoarele luni, până în primăvară, să obținem toate aprobările necesare. Solicităm ca pavajul din beton amprentat să fie înlocuit cu granit simplu, apoi ansamblul de jeturi de apă prevăzut în jurul ceasului electric să fie regândit. Cablurile electrice vor fi introduse în subteran și un stâlp de lângă farmacia de pe Mocioni trebuie mutat pentru că încurcă lucrările care sunt prevăzute la trecerea de pietoni. Am clarificat cu firma care execută proiectul și problema stâlpilor de iluminat public care s-au montat și care sunt doar pentru amenajarea de șantier, în proiect fiind prevăzuți stâlpi ornamentali de iluminat public ce urmează a fi montați în locul celor din prezent. Noi am început deja demersurile pentru avizele care se cere și care durează câteva luni. Oricum, pe perioada sezonului rece nu se pot face anumite lucrări și avem timp să punem la punct toată documentația necesară.”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului. Lucrările de amenajare din centru vor fi reluate cel mai probabil în martie-aprilie, în funcție de condițiile climatice.

Branșamente – acum sau peste zece ani

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria Lugoj solicită celor care locuiesc în clădirile din centrul orașului, tronsonul de pe strada Mocioni, aflat în lucrări de reabilitare pietonală, să depună cereri la administrația municipiului, în termen cât mai scurt pentru efectuarea branșamentelor la noua rețea de apă și rezolvarea problemelor de racord la canalizare, unde este cazul. După finalizarea proiectului, timp de zece ani nu se vor mai permite intervenții pentru utilități (doar în caz de avarie) în centrul orașului.

„Noi am trimis notificări și solicităm cetățenilor să se mobilizeze în termen de zece zile să depună cereri pentru branșamente la rețeaua nouă de apă și pentru racorduri la canalizare. Sunt cam opt-nouă branșamente care trebuie montate între ceasul electric și strada Bucegi și dorim să le executăm cât mai repede posibil pentru ca lucrările de modernizare din centru să se execute ulterior fără întrerupere. Problema racordurilor la utilități trebuie rezolvată astfel încât să nu mai fim nevoiți să spargem centrul încă odată pentru branșamente și racord la canalizare timp de cel puțin zece ani. Pentru aceste lucrări vom da o comandă societății Meridian 22.”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului. Costurile vor fi suportate de către primărie.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/