Fritz mai pierde o rundă în procesul intentat de Sindicatul PMT. Doi directori au acum câștig de cauză

218035659 1028092084629678 1371920349176187061 n

Primăria Timișoara a mai pierdut odată în procesul intentat de Sindicatul Angajaților PMT. Sentința de marți nu este definitivă, dar anulează momentan organigrama și ar putea repune în funcții doi directori.

Tribunalul Timiș a decis, marți, că foștii directori Culiță Chiș, de la fosta Direcție Tehnică, și Cosmin Petrovici, care a condus Biroul Autorizare Activități Comerciale, au câștig de cauză. Cei doi ar putea reveni în Primărie.

„Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CHIŞ CULIŢĂ, în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA. Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul PETROVICI ILIE COSMIN, în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA”, aflăm din sentință.

De asemenea, decizia Tribunalului Timiș: „anulează Hotărârea nr. 237/15.06.2021 adoptată de C.L. al muninicipiului Timişoara privind modificarea şi aprobarea Organigramei, Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara”.

Cei doi nu vor primi și daunele morale cerute în proces. Primăria Timișoara trebuie totuși să achite cheltuielile de judecată către aceștia, dar și către sindicat.

„Respinge în rest acţiunea formulată de reclamantul Chiş Culiţă în ceea ce priveşte obligarea în solidar a pârâţilor la plata de daune morale în sumă de 100.000 lei. Respinge în rest acţiunea formulată de reclamantul Petrovici Ilie Cosmin în ceea ce priveşte obligarea în solidar a pârâţilor la plata de daune morale în sumă de 100.000 lei. Obligă pârâţii la plata în solidar a sumei de 9.520 lei către reclamantul Chiş Culiţă cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Obligă pârâţii la plata în solidar a sumei de 6.800 lei către reclamantul Petrovici Ilie Cosmin cu titlu de cheltuieli de judecată parțiale. Obligă pârâţii la plata în solidar a sumei de 5.950 lei către reclamantul Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara cu titlu de cheltuieli de judecată”, se mai arată în sentință.

gif card de energie dacus 1000x100

Primăria Timișoara, prin edilul șef Dominic Fritz, are la dispoziție 15 zile pentru a depune recurs la Tribunalul Timiș.