FOTO Centrul pentru comunitatea din Kuncz va fi deschis la primăvară. Lucrările sunt în grafic

kuncz

Dominic Fritz a realizat, marți, o vizită pe șantierul viitorului centru cultural și educațional care se construiește în zona Kuncz din Timișoara. Astfel, edilul a anunțat că lucrările sunt în grafic, fiind șanse ca noul centru să fie deschis la primăvară.

Investiție importantă în cartierul Kuncz din Timișoara. Pe strada Satu Mare, la nr. 1A, se construiește un centru cultural și educațional, cu bani europeni. Lucrările au început deja, iar Dominic Fritz, care a realizat marți o vizită pe acest șantier, anunță că sunt șanse ca centrul să fie deschis la primăvară.

Vom avea un centru social, dar și de activități culturale și sportive. Va fi și un mic amfiteatru aici. Centrul se înscrie și în strategia noastră pentru Capitala Culturală. Mă bucur că suntem nu doar în grafic, ci și avansați cu lucrările. Acum se lucrează la structură și avem speranțe să deschidem chiar în primăvară. Centrul este rezultatul unei lungi activități a Institutului Intercultural din Timișoara, iar ei lucrează de mulți ani aici în cartier pe teme de incluziune socială și, din munca lor, a reieșit că este nevoie de un astfel de centru aici“, a afirmat primarul Timișoarei.

b22140ba 0c1f 4c23 83cf b01136d938e8

În cadrul centrului vor fi organizate diferite activităţi socio-educative, recreative și culturale pentru copiii din cartier. Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitate.

Noul centru va avea spaţii de recreere şi relaxare, săli pentru cursuri artistice, sală de sport, săli pentru activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Firma care realizează lucrările este Nedex Grup SRL, iar valoarea totală a proiectului se ridică la peste șapte milioane de lei, cu TVA inclus.

Lucrările au fost realizate în proporție de 26% (amenajarea terenului, relocarea utilităților și terasamentelor aferente clădirii au fost realizate în totalitate, structura de rezistență este realizată în proporție de 60%). Pe total, există un avans de 10% în progresul execuției”, a informat Primăria Timișoara.

05a2e9ab 403b 48b2 b2de c1399c5b437b

bc1ed422 74c6 4a0d 980d c633c55450a8

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/