Fritz îi obligă pe timișoreni să plătească mai mult pentru căldură?!

fritz dominic

PNL Timiș susține că Primăria Timișoara intenționează să-i pună pe cetățenii racordați la sistemul de termoficare al orașului să plătească mai mult pentru căldură, prin majorarea prețului gigacaloriei, cu scopul de a acoperi datoriile pe care Colterm pe are.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a scris marți un mesaj dur pe Facebook în care i-a criticat pe consilierii locali PNL pentru faptul că nu au participat la ședința Adunării Generale a Acționarilor în care ar fi trebuit să se voteze noul Consiliu de Administrație al Colterm. În aceste condiții, din lipsă de cvorum, ședința a fost anulată, primarul Fritz afirmând că aleșii locali PNL au blocat activitatea Colterm.

Pe de altă parte, PNL Timiș a transmis, astăzi, un comunicat de presă, susținând că, de fapt, Primăria Timișoara dorește să majoreze prețul gigacaloriei.

PNL Timiș nu susține creșterea prețului gigacaloriei. Într-o încercare disperată de a abate atenția de la problema amenzii pentru certificatele verzi pe care, de altfel, nu le-au cumpărat nici acum, iar prețul a crescut de câteva ori, ieri, primarul Dominic Fritz și consilierii săi locali au convocat “de îndată” Adunarea Generala a Acționarilor de la Colterm. Scopul nedeclarat – alegerea unui nou Consiliu de Administrație format din apropiați ai conducerii USR+ care să majoreze prețul gigacaloriei. PNL Timiș nu vă gira și nu vă susține niciun demers de creștere a unor taxe sau impozite și nici majorarea prețului gigacaloriei. Acestea fiind pare-se principalele obiective de până acum ale USR+ și ale echipei condusă de Dominic Fritz”, a transmis PNL Timiș.

De asemenea, în comunicatul de presă se mai arată că aleșii locali ai PNL Timișoara nu au boicotat ședința Adunării Generale a Acționarilor de la Colterm, așa cum a susținut primarul Dominic Fritz.

„Trebuie spus, însă, că actuala conducere a Primăriei abuzează de convocarea ședințelor “de îndată”, adică anunțarea consilierilor locali de o posibilă ședință cu trei ore înainte, o practică de care am sperat că vom scăpa în această legislatură. Gestul de ieri este încă o încercare de a arunca răspunderea și de a masca incompetența celor care ar trebui să găsească soluții la problemele timișorenilor. Din păcate, amatorismul și superficialitatea echipei conduse de Dominic Fritz au deja efecte resimțite de timișoreni, iar încercările penibile de a acoperi totul cu agresiuni nejustificate la adresa PNL nu mai sunt credibile”, a informat PNL Timiș.

Reprezentanții partidului mai susțin că Dominic Fritz și colegii săi din USRPLUS vin doar cu măsuri „de stânga, socialiste”, care nu fac altceva decât să împovăreze timișorenii cu biruri tot mai mari.

PNL este și va rămâne un partid cu principii solide de dreapta, iar reprezentanții noștri nu vor susține creșteri nejustificate ale taxelor sau ale altor tarife, pentru că avem convingerea că există soluții inteligente la orice problemă. Dominic Fritz vrea să transfere amenda istorică de la Colterm în buzunarele cetățenilor, prin creșterea prețului la gigacalorie, iar noi considerăm acest demers inacceptabil. Nu e vina timișorenilor că s-a ajuns în această situație, iar cei care au greșit trebuie să plătească”, a transmis PNL Timiș.