Timișoara tremură! Primarul este nervos pe consilierii locali PNL!

sedinta2

Dominic Fritz este nervos pe consilierii locali PNL, pe care îi acuză că au blocat activitatea Colterm. Asta după ce au absentat de la ședința Adunării Generale a Acționarilor de astăzi, în care ar fi trebuit să se voteze noul Consiliu de Administrație al societății de termoficare.

O ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara a fost convocată astăzi, pentru ora 17.00, fiind un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi. Și anume, privind aprobarea „Raportului final întocmit de Comisia de selecție pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Consiliului de Administrație la Compania Locală de Termoficare Colterm SA Timișoara, stabilirea criteriilor de integritate și indicatorilor cheie de performanță”.

Înainte de ședință, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a explicat că „este o procedură standard pe care o vom avea pe toate AGA-urile în care se vor face numirile definitive de membri, urmează să se finalizeze procedura și pentru Horticultura și Piețe, iar la sfârșit de an SDM. Numirile pe care le face AGA au nevoie, procedural, de un CL care să aprobe procedura de selecție”.

Însă ședința a fost anulată, pentru că nu au fost suficienți consilieri locali în sală. De asemenea, a fost anulată și ședința Adunării Generale a Acționarilor la Colterm, programată după ședința de îndată, tot din lipsă de cvorum.

În aceste condiții, Dominic Fritz a scris un mesaj pe Facebook, acuzându-i pe consilierii locali PNL că au blocat activitatea Colterm, în prag de iarnă.

sedinta1

Consilierii locali ai PNL blochează activitatea Colterm, în prag de iarnă, fără să le pese de condițiile de viață ale timișorenilor și cu unicul obiectiv de a mă pune pe mine și administrația pe care o conduc în dificultate. Au absentat la ședința AGA a Colterm și s-au aliat cu PSD, așa cum au făcut și în urmă cu o săptămână, la AGA Horticultura. Ne-au lăsat din nou fără cvorum, în ședința în care urma să votăm noul Consiliu de Administrație al Colterm și să dezbatem pregătirile pentru o iarnă grea, din punct de vedere economic. Timișorenii ne-au votat să fim prezenți atunci când se iau decizii importante pentru comunitate. Or, ceea ce a făcut PNL astăzi este fugă de responsabilitatea față de oraș, delegată lor de către cetățeni (și găsirea unui țap ispășitor pentru tot dezastrul financiar lăsat la Colterm, în alte societăți din subordine și în instituție). Hotărârile se iau prin vot, nu prin absență de la vot”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a explicat că în ședința AGA a Colterm se dorea votarea componenței noului Consiliu de Administrație al societății de termoficare, „conform ierarhiei rezultate din concursul asistat de un expert independent și o comisie externă agreată în Consiliul Local. Cu o excepție: fostul director economic, complice la dezastrul financiar și cel care, prin dezinformarea sistematică a furnizorilor în privința lichidităților companiei, a distrus relația de încredere cu aceștia aducând Colterm în situația de a plăti materia primă în avans. Dacă acesta este motivul boicotului îi invit pe colegii liberali să se gândească mai bine. Dacă din nou e vorba despre lupta pentru putere din partid, în care românii și-au învestit votul și încrederea, și care a afectat deja buna guvernare a României, e timpul ca PNL să își clarifice disputele și consilierii PNL să se hotărască dacă vor să lucreze pentru timișoreni sau pentru jocurile unor grupuri interne”.

În final, Dominic Fritz a cerut PNL Timiș și președintelui Alin Nica să dea dovadă de „responsabilitate” și să participe la ședințele unde „se iau decizii pentru Timișoara”.

În prag de iarnă, PNL lasă Colterm fără consiliu de administrație. Ce l-a deranjat pe Nica este că am refuzat numirea fostului director economic – pe numele căruia sunt câteva plângeri penale – în consiliul de administrație și că am refuzat să luăm omul de pe ultimul loc din competiție și să îl punem cu mâna în vârful listei și în Consiliu. Metehne de Dâmbovița. Sper că PNL să se salveze în ultimul ceas de la dezastrul Nica&Cîțu”, a declarat și Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.