Fritz, despre vaccinarea anticoronavirus: „Suntem implicați într-un proces pe care nu îl putem controla cu totul”

Primarul Timișoarei le-a spus consilierilor locali, în cea mai recentă ședință, că administrația a amenajat un număr maxim de puncte de vaccinare în mai multe spații identificate, însă funcționarea lor ține de deciziile pe care le iau autoritățile centrale. 

Aleșii locali și-au dat acordul oficial pentru schimbarea temporară a destinației mai multor imobile din oraș în centre de vaccinare împotriva Covid-19. Este vorba despre centrele de la Iulius  Mall (4 fluxuri), Vox Technology (8 fluxuri), Isho (8), FITT (8), Incuboxx (12), clădirea STPT pe pe Intrarea Doinei (8) și Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (4). Primăria a încheiat un contract de comodat pentru acele spații din imobile în care sunt amenajate puncte pentru vaccinare.

„Toate aceste centre de fapt sunt și gata, și funcționale din punct de vedere tehnic, doar că nu este decizia noastră ce centre, câte centre și câte fluxuri de vaccinare se deschid. Noi doar trebuie să punem la dispoziție aceste centre. Am făcut acum un maxim de puncte de vaccinare în spațiile identificate, dar câte din acestea vor fi funcționale și când nu este decizia noastră, ci sunt decizii luate la nivel național și se alocă fluxuri pentru fiecare oraș. Mai sunt și centre care acum nu sunt acolo. Un centru privat și mai sunt centre care deja funcționează în clădiri destinate pentru acte medicale. (…)Suntem aici un pic implicați într-un proces pe care nu îl putem controla cu totul și trebuie să facem niște pași fără să avem mereu toate informațiile pe care ni le dorim. E foarte bine că în Timișoara cererea este așa de mare.”, a spus primarul Dominic Fritz.

În etapa a doua a campaniei de vaccinare, la Timișoara s-au deschis două centre – la Spitalul CF și la Iulius Mall, unde funcționează mai multe fluxuri. Ulterior, primăria a anunțat că are pregătit un al treilea centru – în incinta complexului imobiliar Isho, cu 8 fluxuri.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Al treilea centru de vaccinare din Timișoara, pregătit pentru deschidere. Lațcău: „Nu centrele sunt problema, ci numărul de vaccinuri”