Fritz, despre noul spital municipal promis în Timișoara: „Vom face un studiu de fezabilitate și atunci putem să accesăm și finanțare”

Primarul Timișoarei declară că așteaptă noul buget ca să aloce fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru noul spital municipal al Timișoarei. Urmează ca administrația să acceseze și finanțarea pentru realizarea propriu-zisă a construcției, mai spune Dominic Fritz.

„Cred că avem nevoie de un nou spital municipal în Timișoara. Suntem acum peste tot, în 13 locații diferite, în clădiri care nu mai corespund standardelor actuale și care nu vor corespunde niciodată indiferent de câți bani vom băga în renovare.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Edilul local vorbește de finanțarea unui studiu de fezabilitate necesar demarării investiției. „Sper să putem avansa.”, spune primarul.

„Ce ne trebuie este un studiu de fezabilitate. Pentru asta aștept noul buget pentru că eu nu pot să angajez acum cheltuieli pentru că încă funcționăm după bugetul pe anul trecut. Vom face un studiu de fezabilitate pentru noul spital municipal și atunci putem să accesăm și finanțare. Nu cred că varianta propusă de fosta administrație, să extindem la Clinicile Noi, la Parcul Botanic, o parte din clădire și celelalte clădiri să rămână în continuare. Nu cred că asta e o soluție pe termen lung.”, a mai explicat Fritz.

În viziunea celor de la USR PLUS, exprimată în luna iunie, înainte de campania electorală, noul spital ar urma să fie amplasat pe un teren al municipalității, de patru hectare, situat în Calea Aradului. „Propunem un plan în trei faze. În prima fază vrem tot ce e în clădirea din Parcul Botanic să mutăm aici și creăm o nouă structură, cu un centru de medicină internă și unul de chirurgie și UPU. În a doua fază vrem să construim acest spital de oncologie. (…) Apoi, în faza a treia, să mutăm toate secțiile aici.”, declara, la acea dată, Fritz.

Fritz estima atunci că pentru prima etapă a proiectului ar fi necesare până la 90 de milioane de euro, dar fără accesarea unei finanțări europene sau fără credite va fi imposibil de realizat.

CITEȘTE ȘI: O clădire care trebuia să adăpostească un spital zace în nepăsare de două decenii. „Acum s-a ivit posibilitatea preluării ei pentru a fi pusă în valoare”

În iunie Fritz spunea despre ruina de pe Calea Torontalului, a cărei construcție a debutat în 1994, cu destinația de spital municipal, că este „simbolul rușinii pentru întreaga clasă politică, imaginea falimentului unui întreg sistem”.

Cel mai vechi imobil în care se află una din secțiile actualului spital municipal –Clinica de Oftalmologie – datează din 1735.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/