Eugen Băleanu, primarul pe care Moldova Nouă îl așteaptă de multă vreme!

explo 1000x200

Susținătorii lui Adrian Torma, simpatizanții PSD și Pro România, dar și oamenii dezamăgiți de amestecul justiției în stabilirea primarului orașului de la Dunăre anunță o mobilizare exemplară și un vot masiv pentru omul de afaceri Eugen Băleanu, candidatul Partidului Verde.

Cetățenii din Moldova Nouă sunt chemați duminică, 24 ianuarie, din nou la urne pentru a-și alege primarul după ce Biroul Electoral Central și, mai apoi, Înalta Curte de Casație și Justiție au anulat victoria din 27 septembrie a lui Adrian Torma. Totul se face pe repede înainte și într-o singură direcție, drept dovadă, Partidul Verde și al său candidat, Eugen Băleanu, neprimind până la această oră nicio înștiințare oficială. Nimic despre alegeri, despre desemnarea reprezentanților în secțiile de vot, despre campania electorală, despre nimic. Cu toate acestea, Băleanu joacă tare. Mai tare ca niciodată. Și asta pentru că are acum susținere de unde nici n-a sperat vreodată.

„Cred că de data asta șansa îmi surâde, am o a doua șansă pe care trebuie să o materializez. Cred că orașul Moldova Nouă are nevoie de mine și cred că sunt omul pe care îl așteaptă lumea de multă vreme. Am un mare disconfort vizavi de aceste alegeri de duminică despre care toată lumea spune că vor avea loc, dar eu nu am văzut niciun document până acum. Noi ne pregătim, începând de astăzi am reluat activitatea politică, ne pregătim oamenii pentru duminică”, a declarat candidatul Partidului Verde.

Deciziile mai mult decât ciudate ale BEC și instanței supreme complică lucrurile în administrația publică locală de la Dunăre, la fel cum încurcă și socotelile liderilor politici locali. „Voi avea ca viitor primar un mare disconfort deoarece Partidul Verde nu are decât un consilier local și va trebui să facem un parteneriat cu PSD. Altfel îmi va fi foarte greu să-mi derulez activitatea administrativă atât timp cât nu am un număr confortabil de consilieri locali care să mă poată ajuta. Nu am stabilit deocamdată termenii parteneriatului cu PSD, dar este dorința mea de a avea o colaborare cu PSD. Am avut câteva discuții telefonice cu domnul Torma, urmează să mai avem și alte discuții, cât și o întâlnire. În mod cert ne bazăm pe PSD, pe Pro România, pentru că trebuie să avem o colaborare pentru binele orașului și cetățenilor din Moldova Nouă. Suntem în acest moment pe aceeași lungime de undă și, spre surprinderea mea, a omului care a fost la un moment dat cel mai înverșunat adversar al lui Adrian Torma, acum, foarte multă lume, inclusiv din anturajul liberalilor, vine lângă mine pentru că nu e de acord cu modul în care a fost eliminat din politică Adrian Torma. Eu nu comentez deciziile instanțelor judecătorești, nu am nici expertiza necesară și nici nu se cade să judec o sentință, dar supărarea și revolta sunt foarte mari în Moldova Nouă și sper ca oamenii nemulțumiți să vină către Eugen Băleanu”, a mai spus candidatul Partidului Verde pentru funcția de primar.

Eugen Băleanu atrage atenția că va fi foarte greu să recupereze cele cinci luni de inactivitate în administrația locală, timp în care orașul n-a avut primar, viceprimar și nici Consiliu Local, dar promite că va continua proiectele începute în mandatul lui Torma. „Vom avea foarte multe discuții, voi suprapune proiectele domnului Torma cu ideile mele, cu viziunea mea și sigur va ieși ceva bun pentru Moldova Nouă. Totodată vreau să dau asigurări că Eugen Băleanu nu va fi un primar al războiului. Nu mă voi război cu Consiliul Local, eu întotdeauna am respectat libertatea de expresie și dreptul la opinie. Mulți am înțeles că sunt speriați că eu vin primar și dau pe toată lumea afară. Greșit! Oamenii cu experiență, oamenii care își văd de treabă nu au de ce să-și facă griji. Adrian Torma a format un colectiv bun, care împreună cu mine va scoate la liman orașul Moldova Nouă!”, a conchis cunoscutul om de afaceri.

Cât despre contracandidatul său, liberalul Ion Chisăliță, care s-a bătut până în pânzele albe pentru a-l scoate din Primărie pe Adrian Torma, câștigătorul alegerilor din 27 septembrie, Eugen Băleanu a comentat predând o nouă lecție de maturitate și fair-play politic: „Nu avem de ce să ne purtăm ranchiună. Eu am avut de învățat ceva de la el, că nu trebuie să te încrezi în orice discuție politică. rămâne un adversar redutabil, dar nu am de ce să mă tem”.

 

(E)

banner 970 x 250