Toni Novăcescu, despre reluarea alegerilor la Moldova Nouă: „Nu poţi să elimini o echipă întreagă dacă un jucător a primit cartonaş roşu”

În urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care a fost anulată hotărârea Curții de Apel Timișoara, făcând astfel posibil un nou set de alegeri la Moldova Nouă fără candidatul alianței PSD-Pro România, Adrian Torma, suscită întrebarea firească: Ce se va întâmpla cu aleșii locali ai Stângii unite?

Referitor la situația reluării procesului electoral în vedea desemnării edilului în orașul de la malul Dunării, Toni Novăcescu, liderul organizației locale Pro România și unul dintre semnatarii alianței, a detaliat, pentru expressdebanat.ro, cum a primit vestea eliminării fostului edil din cursa pentru un nou mandat la cârma Primăriei Moldova Nouă:

„Am fost decepționat atunci când am văzut soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție. Unii sunt în culmea fericirii, alții nu. Asta este. Nu tot timpul e soare. Ideea principală este să se facă dreptate, iar totul să fie într-un ceas bun pentru cetățenii orașului. Poate că justiția are dreptate, nu sunt eu în măsură să comentez. Așteptăm motivarea pentru a vedea ce se întâmplă mai departe. Tragedia mare este că Moldova Nouă nu are conducere. Este început de an și probabil că anumite lucruri pot cunoaște blocajul la un moment dat”.

Deși, cel mai probabil, scaunul de edil va fi disputat între liberalul Ion Chisăliță și candidatul Partidului Verde, Eugen Băleanu, Novăcescu nădăjduiește ca măcar aleșii locali ai PSD-Pro România să poată rămâne la masa decizională, reprezentând astfel interesele cetățenilor care, la finele lui septembrie 2020, le-au acordat votul încrederii:

„Până nu vedem motivarea, degeaba vorbim. BEC-ul și liberalii au contestat doar primarul. Rămâne de văzut care sunt condițiile de care s-a ținut cont. Motivarea va spune totul. Varianta cea mai urâtă este să se facă alegeri fără alianța PSD-Pro România, ceea ce consider că ar fi o nedreptate. În 27 septembrie, oamenii și-au orientat votul pentru Stânga unită. Eu am făcut la viața mea sport și știu că, dacă, eu, Toni Novăcescu, am primit cartonaș roșu, asta înseamnă că voi fi suspendat o etapă, două, dar echipa mea merge și joacă în campionat mai departe. Aici ar trebui să fie la fel. Trebuie să-i dai dreptul echipei să joace în continuare”.