Fritz, despre medicul veterinar care l-a evaluat pe managerul de la Filarmonica Banatul: „Am considerat că e în stare la fel de bine ca oricine din primărie să evalueze acest proiect”

explo 1000x200

Primarul Timișoarei spune că reprezentantul administrației locale în comisia care a evaluat activitatea managerului Filarmonicii Banatul nu trebuie să fie un expert în management cultural. Răspunsul vine după ce Ioan Gârboni, directorul filarmonicii, s-a plâns de faptul că din această comisie, formată din trei persoane, a făcut parte și consilierul local USR Răzvan Stana, de profesie medic veterinar. 

„Legea dispune că eu ca primar numesc această comisie cu o treime – un reprezentant al autorităților, două treimi – experți. Am numit managerii filarmonicilor din Satu Mare și Brașov și ca reprezentant am considerat că cel care a primit încrederea colegilor ca președintele Comisiei de cultură e în stare la fel de bine ca oricine din primărie să evalueze acest proiect de management și nu am niciun motiv să mă îndoiesc de acesta. Trebuie să fie un reprezentant al autorităților locale și cred că data trecută a fost un inginer constructor, nu trebuie să fie trei experți în management cultural, ci un reprezentant al autorităților și doi experți.”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Răzvan Stana este medic veterinar, președintele Comisiei de cultură din Consiliul Local Timișoara. Din comisia care l-a evaluat pe Ioan Gârboni au mai făcut parte Kovács Emőke, managerul Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” și Ioan-Dragoș Dimitriu, managerul Filarmonicii Brașov. Gârboni a obținut 8,7 la evaluare. Ca să rămână în funcție ar fi avut nevoie de nota 9.

CITEȘTE ȘI: Directorul Filarmonicii Banatul, înlăturat de la conducerea instituției. Gârboni: „Am primit semnale că o să se încerce depunctarea mea ca să nu îmi pot depune un nou proiect de management”

banner 970 x 250