Spital destinat pacienților gravi realizat cu fonduri europene la Timișoara. Primăria a acordat terenul pentru construirea lui

untitled design set 970x90 px

Timișoara va avea un spital modular ATI, destinat pacienților aflați în stare gravă, care va fi realizat cu bani europeni. Valoarea noii unități medicale se ridică la trei milioane de euro, iar Primăria Timișoara a acordat gratuit terenul pe care urmează să fie construit imobilul.

Timișoara va avea mai multe locuri pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă, în viitorul apropiat. Astfel, Primăria Timișoara a venit în sprijinul spitalului județean prin acordarea cu titlu gratuit a unui teren de 4.500 de metri pătrați, în valoare de 3,8 milioane de lei, pe o perioadă de cinci ani. Decizia a fost luată marți, în plenul Consiliului Local Timișoara, prin votarea unui proiect de hotărâre în acest sens. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Pe acest teren urmează să fie construit un spital modular ATI, de 22 de paturi, în valoare de trei milioane de euro, din fonduri nerambursabile. Potrivit Primăriei Timișoara, terenul se află în vecinătatea Casei Austria.

publicitate ziar expresb 1000x100

În această perioadă în care întreaga comunitate timișoreană este greu încercată de criza sanitară cauzată de Covid-19, Primăria Timișoara a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a veni în sprijinul autorităților sanitare. De la proiectul Oxigen, la acest teren, vom pune umărul pentru ca timișorenii și timișenii să beneficieze de cele mai bune tratamente posibile, până când vom învinge această pandemie.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.