Directorul Filarmonicii Banatul, înlăturat de la conducerea instituției. Gârboni: „Am primit semnale că o să se încerce depunctarea mea ca să nu îmi pot depune un nou proiect de management”

explo 1000x200

Ioan Gârboni a obținut nota 8,7 la evaluarea făcută de Primăria Timișoara cu privire la conducerea Filarmonicii „Banatul”, notă insuficientă ca să poată depune un nou proiect de management. Gârboni a contestat rezultatul evaluării. 

Primăria a evaluat managementul lui Ioan Gârboni din ultimii 5 ani. Comisia de evaluare a fost desemnată prin dispoziție a primarului și a fost compusă din: Kovács Emőke, managerul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti, Ioan-Dragoș Dimitriu, managerul Filarmonicii Brașov și Răzvan Stana, consilier local USR, de profesie medic veterinar, președintele Comisiei de cultură din CL Timișoara.

„Mi se pare surprinzător ceea ce s-a întâmplat. Această contestație a mea depusă a avut puncte foarte clare subliniind toate lucrurile care au fost ilegale în evaluarea mea. Eu am fost evaluat după altă lege care trebuia să se refere la raportul de activitate pe ultimii 5 ani și ei m-au evaluat după o altă lege care se referă la raportul de management. Plus că s-au făcut o mulțime de greșeli, afișări de rezultate care nu erau voie să se afișeze decât după contestație. Sunt foarte multe lucruri ilegale. Se repetă aceeași greșeală care a fost făcută și cu directorul Teatrului German, Lucian Vărșăndan.”, a declarat Ioan Gârboni.

Gârboni spune că situația sa este asemănătoare cu cea a directorului Teatrului Maghiar, Lucian Vărșăndan, care a revenit pe funcție, prin decizie a instanței, la câteva ani după ce a fost îndepărtat de fosta administrație.

„Eu am primit semnal cu mult înainte de concurs că o să se încerce depunctarea mea ca să nu îmi pot depune un nou proiect de management. Nu cunosc motivele, nu am avut niciun fel de informații care este motivul pentru care m-au depunctat, mai ales că eu am fost o dată evaluat cu note de 10 de către profesori universitari, doctori, specialiști în muzică și management și acum am fost evaluat de o comisie formată dintr-un medic veterinar, un director interimar de la Brașov și încă o doamnă de la Satu Mare. Toți 3 care au făcut parte din comisie nu au mai jurizat niciodată pe nimeni, or ei au considerat că proiectul meu este doar de nota 8, am adus sute de mii de euro în cei 15 ani, 2 milioane de euro care pot fi dovediți prin sponsorizări și acțiuni. Nu contează nimic, contează doar ce doresc domniile lor. Eu am adus Sala Capitol la filarmonică, am scris proiecte europene. Din informațiile mele, cine visează să ajungă directorul filarmonicii pot să spun un singur cuvânt: Doamne, ferește-ne! Nu sunt eu hotărât, dar probabil că o să depun în instanță o contestație. Parcă ar fi copiat la indigo același caz de execuție care a fost făcută și cu directorul Teatrului German. Nu am niciun fel de regrete, sunt foarte liniștit.”, a mai spus Gârboni.

Potrivit lui Gârboni, raportul evaluării sale ar trebui să fie validat de consilierii locali, într-0 ședință ordinară. După această ședință, el va decide dacă va contesta sau nu rezultatul evaluării, în instanță. Contractul de management al lui Ioan Gârboni expiră de drept în luna august. El conduce Filarmonica Banatul din 2006.

banner 970 x 250