Romeo Răduță: „Am adus plățile la zi, dar ei tot nu lucrează!”

explo 1000x200

Primarul din Băuțar ia în calcul rezilierea contractului cu firma care a câștigat licitația pentru proiectul privind introducerea alimentării cu apă în comună.

Sătul de promisiunile constructorului, care ar fi trebuit să finalizeze până la această dată alimentarea cu apă în localitățile Băuțar și Bucova, edilul de pe Valea Bistrei spune că se gândește tot mai serios să rezilieze contractul cu acesta. Ba mai mult, Romeo Răduță este de părere că firma a dat dovadă de neseriozitate, deși reprezentanții ei îi promiseseră că vor finaliza la timp lucrările. „Lucrările, care se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, au demarat în 2018 și ar fi trebuit încheiate în decembrie 2020. De când am venit eu la Primărie, cred că au introdus un kilometru de țeavă și au montat 16 cămine. Atât! În rest, nimic! Din punctul meu de vedere, nu au nici forța de muncă necesară. Au câteva utilaje închiriate și cam atât! Anul trecut am fost și la București, am discutat cu unul dintre acționari, mi-a promis că-l face, însă văd că nu se mișcă nimic. Gândiți-vă că suntem în luna mai și ei nu au lucrat nimic anul acest!”, a declarat primarul comunei Băuțar.

Romeo Răduță consideră că firma nu are motive pentru a tergiversa lucrările, având în vedere că administrația locală este cu plățile la zi. „În momentul de față avem introdusă țeavă pe 19 km dintr-un total de 40 de km și 16 branșamente făcute. În rest, nimic! Gândiți-vă numai la faptul că trebuie făcută captarea apei, bazinele, stația de tratare,  racordurile… și toate acestea, în principiu, până la sfârșitul anului, pentru că finanțarea pe PNDL s-a mai prelungit cu un an,  până la finele lui 2021. Cu plățile suntem la zi, nu-mi pot imputa nimic, din punctul acesta de vedere. Când am venit la Primărie, erau restanțe foarte mari, acesta este adevărul. Peste tot, la toate lucrările. Dar am depus documentația, ne-am mișcat rapid și în decembrie2020 toate lucrările au fost aduse la zi, fără un leu datorie! În aceste condiții, iau în calcul orice variantă cu reprezentanții acestei firme. Le-am dat un ultimatum. Dacă nu se vor apuca de lucru săptămâna aceasta, atunci nu mai exista cale de întoarcere!”, a concluzionat Răduță.

banner 970 x 250