Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, surprins de o avalanșă în Himalaya

explo 1000x200

Momente grele pentru Horia Colibășanu în Himalaya. Alpinistul timișorean și cei doi sportivi cu care se află pe munte au fost surprinși de o avalanșă, noaptea trecută. În aceste condiții, Horia Colibășanu va decide în zilele următoare dacă va mai relua ascensiunea, obiectivul său fiind de a deschide o rută nouă, în premieră mondială.

Potrivit informațiilor făcute publice pe contul de Facebook al alpinistului, noaptea trecută, la o altitudine de 6.800 de metri, pe vârful Dhaulagiri, din Himalaya, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Aceștia au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a putea ieși.

„Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1. Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază”, scrie în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Horia Colibășanu și cei doi colegi alpiniști vor decide în zilele următoare dacă vor mai relua ascensiunea, în funcție de vreme și de celelalte condiții.

Horia Colibășanu se află în Nepal alături de Marius Gane și Peter Hamor, o echipă internațională de alpiniști de altitudine cu experiență în Himalaya. Cei trei alpiniști și-au propus să urce pe o rută nouă pe Vârful Dhaulagiri, aflat la o altitudine de 8.167 metri, în premieră mondială. Sportivii se află la cea de-a treia tentativă de a urca pe creasta nord-vestică a muntelui.

banner 970 x 250