Fritz: „Ar fi bine să reducem cam 75% din contactele noastre. Ne gândim la un program adițional de testare”

Primarul Timișoarei le cere timișorenilor să reducă pe cât posibil întâlnirile în această perioadă, din cauză că numărul celor care se infectează cu coronavirus este în creștere. 

„Situația e destul de nasoală. Cam la 200 de cazuri pe zi rezistă sistemul nostru medical aici în Timișoara și județ și suntem deja la peste 200 de cazuri pe zi. Și dacă am respecta toate regulile, tot o să fie un platou la 400 de cazuri pe zi, ceea ce este foarte mult. Trebuie să ne gândim foarte bine ce trebuie să facem să nu creștem la 400, 500, 800 de cazuri în județ, ca să putem să sărbătorim Crăciunul cât de cât OK.”, a spus Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz anunță cine sunt specialiștii cu care se sfătuiește în privința combaterii epidemiei de COVID-19. Una dintre măsuri – testarea populației

Vineri Fritz a participat în calitate de primar la primul comitet pentru situații de urgență.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ideea e să intrăm într-un platou și să scădem cazurile sub 100 de infectări pe zi, dar pentru asta e nevoie de absolut toată lumea să respecte măsurile, să reducă contactele sociale la absolut minim posibil. Ar fi bine ca 75% din contactele noastre să le reducem. Întrebați-vă la fiecare întâlnire dacă chiar este necesară pentru că altfel o să avem în curând o situație la care nici nu vreau să mă gândesc.”, a precizat edilul local.

Dincolo de măsuri restrictive, autoritățile locale vor să pună la punct un sistem, împreună cu medicii de familie, astfel încât pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare să poată fi tratați acasă. În discuție este și un program adițional de testare, „pentru că trebuie să aflăm mai repede cine este infectat”, declară Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/