[FOTO/VIDEO] Sute de rockeri, deasupra Caransebeșului! Metalul a pus stăpânire pe Dealul Cepelca!

1000x100 (4)

Liniștea de pe Dealul Cepelca a fost dată uitării și aseară. La 500 de metri deasupra Caransebeșului, muzica rock a făcut legea până după miezul nopții.

Orphaned Land a ținut rockerii până târziu în noapte în zona Teiuș a municipiului Caransebeș, pe dealul Cepelca. Deși au venit direct de la cel mai mare festival de metal din lume, membrii trupei din Israel au început concertul prin a mulțumi fanilor din România, care au venit din toate colțurile țării pentru a-i urmări la Gugulan Rock, ediția a III-a.

„Ieri am avut mii de fani și azi suntem aici, într-o zonă superbă, deasupra tuturor, suntem împreună cu voi deasupra tuturor și voi ne sunteți alături! Vă mulțumim!!!”, a spus Kobi Farhi, vocalistul trupei, în deschiderea concertului.

leader board 728 x 90 px

Muzica celor de la Orphaned Land a fost ascultată de peste 600 de rockeri care au plătit biletul de intrare la festivalul de trei zile și care au avut posibilitatea de a participa și la o tombolă, la care organizatorii vor acorda ca premiu un autoturism second hand.

15 formații au confirmat participarea la a III-a ediție a festivalului caransebeșean. Astăzi, în ultima zi, vor fi prezente grupuri din țară și din străinătate, după următorul program: ora 20.00 – GORUN, ora 21.00 – LET THE CIGAR DIE (Ungaria), ora 22.00 – APOCALIPS și de la ora 23.00 – NORTHERN REVIVAL (Serbia).

DSC_8599

În public a fost prezent și primarul Felix Borcean, care a promis o mai mare implicare în organizarea festivalului de anul viitor:

„Este un festival care s-a născut din implicarea unui grup de tineri care iubesc rockul și care au înființat singuri un ONG, au cerut sprijinul logistic al Casei de Cultură și li s-a dat. Eu cred că anul viitor vom aloca o sumă de bani pentru aducerea trupelor de gen aici la Caransebeș, pentru că este mult mai ieftin decât am invita o singură formație sau solist cunoscut din România la un eveniment. Aici, cu foarte multe contacte între prieteni, cu un ajutor financiar mic al Comunității Evreiești din România și cu multă înțelegere s-a realizat un festival cu o sumă modică. Înseamnă implicare și dăruire pentru ceea ce-ți place”, a spus Felix Borcean.

DSC_8610

Pe lângă muzica de calitate pe gustul iubitorilor de metal, cei prezenți au putut să-și achiziționeze produse care să-i reprezinte, de la tricouri, la bocanci, eșarfe și alte accesorii specifice rockerilor. De asemenea, organizatorii au pus la dispoziție contra cost mici, bere și gulaș, porumb fiert, băuturi răcoritoare, dar și loc de campare cu cortul, dușuri și toalete ecologice, la o înălțime de peste 500 de m, pe un deal de unde se poate observa orașul Caransebeș în toată splendoarea lui.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671272397781″]

CITEȘTE ȘI: 

Trei zile de metal în Caransebeș!