[FOTO/VIDEO] Au organizat Ceaunul de Aur ca să-l câștige?

De 15 ani, membrii Uniunii Sârbilor organizează la Moldova Nouă competiția gastronomică de gătit ciorbă de pește. Anul acesta s-au dovedit a fi cei mai buni.

An de an competiția s-a diversificat, dar și îmbunătățit, adăugându-și, pe lângă competiția propriu-zisă de ceaune sfârâinde, și alte întreceri care fac deliciul publicului, dar și adevărate concerte de muzică folclorică sârbească.

Ediția de anul acesta a debutat pe 6 august în Moldova Nouă cu două competiții sportive: pe stadionul „Minerul” din oraș a debutat un turneu de minifotbal, iar pe faleza Dunării, un concurs reușit de pescuit sportiv.

La ora 16.00, într-o locație inedită, pe malul Dunării în port, s-au aprins focurile sub ceaune, zarzavaturile s-au făcut bucățele sub muzicalitatea lamelor de cuțit, iar bucățile de pește s-au dat la apa clocotindă din ceaun, Ceaunul de Aur fiind pentru întâia oară organizat aici.

De la ora 19.00, tot ca un aspect inedit, a avut loc o paradă a portului popular, plecând de la Parcul Central spre port, locul unde, odată ajunși cu parada, a început concursul de degustare.

Surpriza a venit și la anunțarea câștigătorilor, căci echipa Uniunii Sârbilor, care erau și organizatorii competiției, alături de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, au gătit, se pare, ce mai bună ciorbă de pește, urmați de cei de la port și apoi de echipa satului Măcești.

Prezentă și de această dată la competiția ceaunelor a fost și o echipă de la AutoAlex, cei care chiar dacă nu au urcat pe podium, au dat dovadă atât de fair-play cât și de generozitate, noi mărturisindu-vă că aici am degustat cea mai delicioasă ciorbă de pește…