FOTO/VIDEO: Rosso-nerii au pierdut din nou!

Primele două reprezentante ale judeţului care au jucat în etapa a şasea din Liga a III-a au părăsit nemulţumite terenurile de la Lupac şi Giarmata.

Muncitorul Reşiţa a primit astăzi vizita liderului, Millenium Giarmata, cu care a remizat, 1-1. Elevii lui Viorel Lolea au deschis scorul în minutul 10, printr-un şut bine plasat al lui Luci Dobre şi au intrat în avantaj la cabine doar datorită intervenţiei lui Giurcanu, care a apărat un penalty, acordat cam uşor cu trei minute înainte de pauză. În partea secundă, gruparea din Lend a preferat să se apere, încercând să conserve rezultatul. N-a reuşit pentru că fratele celebrului Juan Sebastian Veron a restabilit egalitatea cu un sfert de oră înainte de finele partidei. Înainte de golul egalizator, Giurcanu a făcut din nou minuni între buturi. Muncitorul putea obţine toate cele trei puncte puse în joc în ultimele secunde, dar Beică şi Vasiliu, care a trimis în bară, au fost lipsiţi de şansă.

Concitadina FCM 2012 Reşiţa a fost şi mai ghinionistă. A condus cu 1-0 la Giarmata, a egalat la doi până la pauză, dar a pierdut cu 3-2 după ce a ratat din nou o sumedenie de ocazii.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Felicitari pentru articolul ce se vrea o oglinda a unui meci ce nu se joaca in Resita. Ar fi fost utila prezentarea macar a formatiei resitene… Jos palaria pentru Viorel Lolea, un antrenor “muncitor“, modest si onest, care isi cunoaste lungul nasului si care a demonstrat ca din postura de conducator al unei nou promovate este superior bancii tehnice a echipei din Valea Domanului.

 2. suporter adevarat F C M R says:

  De oameni ca Stanuca si Lolea are nevoie fotbalul judetean sa faca imagine si sa promoveze echipa in ligile superioare sa ne mindrim cu echipa noastra nu sa pacalim cum s-a intimplat pina acum, D-ule Presedinte ,D-ule Primar faceti ceva ca nu se mai poate in ce situatie am ajuns.

 3. suporter corect says:

  singurul care poate face fotbal in caras este domnul Sorin Frunzaverde.Frunzaverde a ajutat CSM si sa vazut asta ,CSM-ul promovand in div A.Frunzaverde a aratat ce poate si la handbal.Stepanescu ? In afara de a impinge CSM-ul in bratele olteanului staicu puscarie ce-a facut ?
  bucurosi va lasam cu stepanescu si stanuca ,cei doi SS.

 4. ultras resita says:

  La PAOK, suporterii introduc fără efort sute de torţe în stadion, chiar dacă, potrivit legilor, acestea sunt interzise

  În galeria formaţiei din Salonic vin meci de meci şi câţiva preoţi. Unul dintre ei a fost la un pas să fie exclus din rândurile Bisericii pentru huliganism
  Sfrrrr! “Ce dracu’…”. Întorci privirea din instinct şi roşul violent îţi face ochii mici. Te dai câţiva paşi în spate pentru a cuprinde toată imaginea si realizezi: “Dementul ăla tocmai a aprins o torţă deasupra capului meu!”. Tipul chel, care cu cinci minute mai devreme muşca dintr-un sandwich, agită acum o făclie şi urlă atât de tare încât faţa începe să ia ceva din roşul focului. Aşa începe aventura unui jurnalist român în mijlocul unora dintre cei mai fanatici suporteri din Europa. Sfrrrr!

  “Ascunde astea în pantaloni”

  Torţa se stinge, iar bărbatul pleacă spre porţile stadionului. Toumba din Salonic este locul în care PAOK îşi joacă partidele de pe teren propriu. Sunt orele de dinaintea meciului cu Aris Salonic, marea rivală, iar pe lângă pereţii tatuaţi cu graffiti-uri trec sute de oameni, mai toţi îmbrăcaţi în negru. Vulturul bicefal, simbolul echipei, e pretutindeni.

  “Bagă sticlele astea în pantaloni şi du-te spre intrare. Vin şi eu imediat”, şopteşte Leonidas, un tip brunet, cu ochelari. E genul de om pe care te aştepţi să-l vezi la contabilitatea unei firme sau atunci când ai probleme cu laptopul, nu în dreptul unei peluze. Şi mai ales nu îndesându‑şi tuburi galbene în pantaloni. “Gata, le-am luat”, spune cu un zâmbet cu subînţeles. Tricoul său, la fel ca al reporterului, stă boţit în dreptul abdomenului şi te gândeşti că singura şansă de a intra în stadion e ca pazincii – toţi laţi cât uşa – să aibă mari probleme cu vederea. Încep întrebările. Mai toate dintre ele izvorâte dintr-o teamă evidentă: “Sunteţi siguri că putem intra cu astea? Dar dacă ne prinde cineva, ce se întâmplă?”

  Cu ochii larg închişi

  În Grecia, fanii rămân cu greu serioşi atunci când încearcă să îţi explice că torţele sunt interzise pe stadioanele lor. “Daa… nu avem voie…, dar…”, apucă să spună Manou, un alt suporter al lui PAOK, înainte să ajungă faţă în faţă cu uriaşii stewarzi de la Gate 4. Un salut scurt, biletul intră în turnicheţi şi toată lumea e în stadion. Rămânem în continuare naivi: “Hai că am avut noroc la primul control”. “Ha-ha! Gata, am intrat! Nu mai e niciun filtru de acum”, spun cei doi greci cu un zâmbet superior care irită. În mai puţin de două minute, pe Toumba au fost introduse opt torţe! Şi asta fără ca niciunul dintre fani să depună măcar un minimum de efort. După ce realizezi pe deplin situaţia, un sentiment ciudat te cuprinde: “Aici poţi să faci orice…”. Te întrebi cum e posibil ca din anarhie să iasă vreodată ceva bun, aşa cum pretind fanii că se întâmplă în peluza lor de la poarta 4.

  “Uite-l pe «Papas PAOK»”

  O dâră de fum negru se ridică deasupra stadionului. Vine din stradă însoţită de zgomotul alarmelor de maşină. Gândeşti cu voce tare: “Înseamnă că s-au întâlnit”. Oamenii, curioşi intraţi încă din timp în arenă, fug spre înaltul tribunei şi privesc în jos. “E clar, s-au întâlnit…”, repeţi mecanic, parcă pentru a primi o confirmare din jur. “Stai liniştit, nu sunt jigodiile de la Aris! Au venit cei de la protest!”, vine lămurirea lui Manou – jumătate din ghidul în lumea ultraşilor de la Salonic. În următoarele minute, totul devine clar. Fanii lui Aris nu vin pe Toumba “pentru că meciul ar fi avut şanse infime să se termine cu bine”, iar protestul în cauză a fost al suporterilor lui PAOK. “Pentru câţiva băieţi din peluză care acum sunt arestaţi. Noi nu susţinem cauza lor, pentru că au fost arestaţi pe bună dreptate. Au făcut nişte infracţiuni, lucruri care nu au legătură cu fotbalul sau cu PAOK”, continuă grecul. Peluza se umple rapid, în timp ce restul stadionului rămâne aproape gol. “Acolo stau oamenii comozi, vin mai târziu la meciuri”, e ironic Leonidas, care arată brusc cu degetul spre culoarul din faţă pe care se intră în stadion. Faci ochii mari. Apoi taci câteva secunde. Întorci privirea în stânga şi în dreapta cu gândul că ceilalţi din jur îţi vor explica anomalia. Nimic… Întrebi, chiar dacă eşti stânjenit de calmul celorlalţi: “Ce caută un preot aici, în galerie?”.

  Acelaşi rânjet superior care devine tot mai enervant apare pe feţele celor doi: “Ce, nu ştiai?”. Nu-ţi rămâne decât să ridici umerii şi să iei faţa omului care întreabă “De unde Dumnezeu aş fi putut să ştiu că preoţii greci sunt şi ultraşi?”

  Trei preoţi şi ora rămasă până la start

  Povestea preoţilor din galerie este una cu care fanii lui PAOK se mândresc: “Nu cred să existe aşa ceva la o altă echipă”, spun Leonidas şi Manou. Cel mai bătrân dintre ei este Christos Mitsios, un membru marcant al galeriei din Gate 4. Preotul trecut de 60 de ani a avut însă de suferit din cauza pasiunii sale pentru PAOK, după ce un videoclip cu el în mijlocul ultraşilor a ajuns pe internet. “Cânta alături de alţi băieţi un cântec împotriva lui Olympiakos. Avem o scandare specială pentru preot: «Părinte, părinte, vino să le-o tragem ăstora din Pireu»”, explică Leonidas. Iar Biserica din Grecia a vrut să-l scoată pe Mitsios din rândurile ei pentru legătura sa strânsă cu galeria. Lucru imposibil de realizat din cauza protestelor fanilor! Aceştia au ieşit în stradă şi au organizat campanii de susţinere pentru preotul-ultras până când Biserica l-a repus în funcţie.

  Rămâi cu privirea îndreptată spre bărbatul cu barbă şi sutană care stă la câteva scaune în faţa ta şi simţi cum două mâini se prind de umerii tăi. Apoi încep să sari. Şi sari până când pe tricou apar urme de transpiraţie, iar inima bate mai tare decât tobele din faţa peluzei. În scurtele pauze te repezi spre sticla de apă de sub scaun. Iar cântecele par să nu se mai oprească, spre amuzamentul lui Manou, care observă chinul jurnalistului.

  – Pare că ai obosit…
  – Un pic, nu sunt obişnuit…
  – Ha-ha! Şi până la meci mai e o oră, ha-ha!
  – Poftim?!

  Te uiţi imediat la ceas, iar confirmarea vine ca o palmă peste frunte. Eşti epuizat, picioarele te dor mai rău decât după o zi agitată de lucru şi meciul nici măcar n-a început?! Continui să sari şi să ţipi, chiar dacă prinzi cântecele precum lăutarii, după ureche, doar pentru a nu strica armonia miilor de oameni în negru. Pe gardurile peluzei, tricourile, steagurile şi fularele galbene – ale lui Aris, bineînţeles – ard de minute bune. Fumul te îneacă. Doar pe tine, pentru că ceilalţi au toţi fularele trase peste gură şi nas.

  Sfrrrrrrrrrrrr! Sfrrrrrrrr! Recunoşti sunetul. Sunt sutele de torţe introduse în stadion, care acum acoperă totul. Senzaţia te goleşte de orice temeri şi priveşti fascinat în marea de fum roşu. Meciul a început şi pe teren. Cu două ore întârziere faţă de cel din tribune.

  Cântecul nu s-a oprit până la final, iar alte zeci de torţe au aprins stadionul la fiecare dintre cele patru goluri ale echipei lui Costin Lazăr. Ieşi din stadion răguşit, cu tricoul mototolit şi esti transpirat leoarcă. Te uiţi în jur şi îţi spui: “Aş vrea să fiu, măcar un minut, jucător aici”.

  Aşa ceva nu există în Europa! Suporterii trăiesc pentru PAOK, vin şi urmăresc antrena-mentele, sunt implicaţi activ în viaţa echipei. O asemenea atmosferă am văzut doar în America de Sud
  Ilie Dumitrescu, ex-antrenor PAOK

  Când te uiţi în tribune la ceea ce fac oamenii aceştia, te simţi cu adevărat fotbalist. La primul meci aici, în timpul încălzirii, eram mai mult atent la tribune decât la exerciţii
  Costin Lazăr, mijlocaş PAOK

  Toţi cei care vor aprinde torţe pe stadion vor merge direct la puşcărie. Vor fi luaţi de acasă, amendaţi şi băgaţi la închisoare
  Dumitru Dragomir, preşedinte LPF în urmă cu trei ani
  —– toate astea imi amintesc de ani 1996-1999 cand in VD era infernul,cand la meciuri se merita sa mergi ,sa urci pe gard cu torta in mana si sa urli pentru echipa pana cand transpirai si raguseai. dupa aia a venit …stepanescu si sa dus dracului tot. respekt PAOK ! respect tuturor ultrasilor ! NE VREM CSM-UL INAPOI !

 5. ultras resita says:

  asta e viata de galerie.noi am trait din plin astfel de momente.sute de deplasari,sute de mii de km , pe stadioane in ploi,frig,zapada,canicula si totul pentru a sustine echipa locala.
  http://www.youtube.com/watch?v=rCoJx4NKzHU
  sute de meciuri in divizia A, CUPA ROMANIEI, un campionar regional. am supravietuit in perioada interbelica,razboiului mondial,comunismului ,revolutiei si sa terminat visul odata cu accesul lui mihai stepanescu in CA al CSMR.

 6. Gusca says:

  Cititi ce spun suporteri din RO sau aiurea despre aceste filmulete.Pierdeti 10 minute din viata voastra si cititi postarile lor de langa filmulete si veti intelege cu toti de ce nu vrem sa plecam steagul.

 7. chelu adevarat F C M R says:

  Gusca cacatule postarile de pe you tube ,acolo conducea altcinva galeria tun eri un cacat cu ochi in galerie te chinuiai sa iesi in fata ca un prost ca si acum ,sa nu uiti de familia din Bucuresti care mergea dupa echipa peste tot ei pot sa vorbeasca despre echipa nu tu ,tu esti sclav cine iti de pielea de pe os latri ,cu latratu vei ramine , ai distrus tot din galeria adevarata ,oameni inimosi ai echipei sau retras cind s-au dat seama de interesele tale si sti tu la ce ma refer am sa scriu daca este cazul si lucruri adevarate care sau intimplat in galerie sti tu zabalosule.

 8. voican vasile says:

  Bafta echipelor carasene

 9. suporter csm says:

  astia care ati plecat de langa gusca de ce nu ati facut o alta galerie ? gusca e de vreo 20 de ani liderul galeriei.voi unde ati fost cand era csm-ul in B? am promovat si ati dat buzna toti.toti erati cesm-isti.echipa a picat si am ramas o mana de oameni pe stadion.voi astia ADEVARATI unde ati fost si unde sunteti ca nu va vedem ?

 10. Gusca says:

  Sa nu uit familia din Bucuresti ? nici macar nu sti cum cheama familia aia.De fiecare data cand venea in Resita erau invitati mei,in casa mea se simteau ca la ei acasa.Tu ia-i invitat vreodata macar la un suc ?
  Despre altceva nu am ce sa discut.Habar nu ai cum sa efectuat o deplasare si nici cum sa realizat o coregrafie.Frustratule !

 11. Gladiatorul says:

  chelule sa ii manci ceva la gusca si la toti ultrasii csm-ului.

 12. rossonerul86 says:

  Cand Metalul adevarat era in divizia B, ne adunam un autocar poate doua sa mergem intr-o deplasare, cand echipa a ajuns in Divizia A nu aveai loc CHELULE in tribuna de oameni ca tine, a picat echipa, ne jucam in divizia C, este frustrant pentru noi dar, cei ce sunt acum in Valea Domanului sunt adevaratii CSM-isti, nu ca si tine Chibiti de Calculator, si de familia de la Bucuresti nu ai tu ce sa comentezi pentru ca au fost doar 3 sau 4 persoanele care i-au invitat la ei si le-au intins o mana, Marcel cel mai mult a tinut la aceasta familie si de multe ori cand ei aparea in Resita ne adunam adevaratii ROSSO-NERII la Marcel, si Marcel conduce galeria de 22de ani.
  CSM, CSM, singura IUBIRE e.
  Rosso-Neri am fost
  Rosso-Neri vom fi pana vom MURI.
  Hai METALUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. vali says:

  Nu cred ca luptele astea interne au o finalitate buna. Pt Marcel Gusca ,chiar nu stiu ce vina are Stepanescu acum ca nu merge treaba la club ,chiar nu cred ca e vina lui, Muncitorul , o echipa cu buget de nici macar jumate fata de cel din valea domanului se descurca destul de bine , daca nu foarte bine. Cautati va rog vinovati in alta parte si terminati cu razboaiele astea prostesti. Bafta echipelor resitene , si sa avem odata o echipa in divizia b cel putin

 14. Gusca says:

  Nu stiu care Vali esti dar prin sfaturile tale dovedesti ca esti un om care doresti doar binele fotbalului.Probabil ca mai multa lume implicata in fenomen a gresit ,cred ca noi mai putin,dar iti dau cavantul meu ca iesirea mea a fost doar pentru binele clubului. Promit sa incetez cu acest tambalau si voi incerca sa gasesc o cale a dialogului din care doar clubul sa iese castigat.Multumesc pentru sfat.