FOTO: Participare record la concursului „Stelele Aninei”

Competiția de karate „Stelele Aninei” a adunat anul acesta peste 100 de sportivi din România, Serbia și Bosnia Herzegovina. Ultima seară de concurs s-a transformat într-una de spectacol pentru toți locuitorii orașului, care au luat cu asalt sala de sport din oraș.

Cu efort și multă implicare, concursul „Stelele Aninei” devine tot mai important pentru comunitatea locală, de la un an la altul. Competiția a crescut odată cu timpul, iar dacă la primele ediții le făcea viața mai frumoasă doar sportivilor de pe plan local, ediția a V-a a mobilizat 14 cluburi din țară și din străinătate. „Ne dorim ca evenimentul să fie o sărbătoare a orașului, în cadrul căreia, oamenii să se delecteze cu ansambluri de muzică populară, demonstrații de kata sau să se bucure de dansul superb al majoretelor de la grupul Dinamic din Reșița”, a declarat Marian Meșinchi, inițiatorul competiției.

Concursul a fost organizat de Direcția pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, în colaborare cu Primăria Orașului Anina, Asociația Sport Star și Clubul Olimpic al Academiei Române, filiala Caraș-Severin.

„Primăria și Consiliul Local sprijină competiția, care este una deosebit de importantă pentru oraș. În acest fel, se mai aude și de Anina, care este un oraș grav afectat de problemele economice și sociale”, a subliniat edilul-șef al orașului, Gheorghe Românu.

 

Invitați de renume mondial
Pe lângă persoanele care au sprijinit organizarea competiției, dar și sutele de locuitori ai orașului, în ultima seară de concurs, campioana mondială la kata, Roxana Vlas, i-a încântat pe spectatori. „Atmosfera de aici este foarte frumoasă. Voi face puțin spectacol pentru public pentru că mă bucur că am fost invitată la Anina”, spune sportiva, care a reușit să se impună la Campionatul Mondial de anul acesta, unde a demonstrat că este cea mai bună sportivă din lume.

Reacțiile au fost pozitive și din partea celorlalți invitați. „Direcția pentru Tineret și Sport sprijină evenimentul de la Anina, care este unul cu tradiție pentru oraș. Participarea este una internațională, iar sportivii, pot să remarc faptul că, au un înalt nivel tehnic”, a declarat pentru „Express de Banat”, directorul DJTS, Liliana Dacica.

Invitați la festivitatea de încheiere au fost dansatorii Ansamblului „Semenicul” din Reșița, condus de Nistror Ghimboașă, dar și cei de la „Doina Carașului”, din Oravița, condus de Viorica Chișărău.

Majoretele de la „Dinamic” din Reșița au încins atmosfera și publicul, iar finalul competiției i-a ridicat în picioare pe spectatori. Cei mai buni sportivi ai competiției au intrat în ring aseară, târziu și au luptat serios, ca să demonstreze că sunt cei mai buni.