Daiana Șerboane, pe urmele Cameliei Potec

Poate părea surprinzător, dar sportiva clubului Universitatea Reşiţa, comparată la un moment dat cu Camelia Potec, a intrat în bazin pentru că nu-i prea plăcea apa şi nu ştia să înoate.

Avea opt ani pe atunci, iar antrenoarea Nadia Datcu a văzut în ea un mare talent. „Am fost la mare cu părinții mei și eu nu știam să înot. Tatăl meu a hotărât atunci, ca la revenirea acasă, să merg la bazin. Am fost de acord, am mers la bazin şi mi-a plăcut. Am mers aproape zilnic de atunci, chiar dacă nu mă gândeam la performanţă. De la o zi la alta mi-a plăcut tot mai mult şi aşa am ajuns să mă pregătesc pentru competiţii”, îşi aminteşte Daiana.

Iniţial, reşiţeanca a cochetat cu gimnastica ritmică. La vârsta de şase ani se visa o gimnastă de succes. Până în clasa a VIII-a a alergat între sala de gimnastică şi bazinul de înot. Programul de la şcoală devenise şi el mult mai încărcat, iar Daiana trebuia să aleagă. A găsit maturitatea necesară şi a ales bine, pentru că performanțele ei de înotătoare nu au întârziat să apară. La gimnastică m-a trimis mama, tata voia să rămân la înot. S-a întâmplat cum a vrut tata, pentru că am simţit că în bazin e locul meu”, a spus sportiva.

Daiana are în palmares numeroase medalii la Campionatele Naționale de juniori și nu numai. A participat și la cometiţii cu caracter internațional,  de la Balcaniada de Înot întorcându-se cu medalia de argint obţinută cu ștafeta și cu bronzul de la 100 m liber. Se întâmpla când avea doar 15 ani.

Proba preferată

Cele mai bune rezultate ale Daianei au venit la 200 m liber, probă în care, anul trecut, a luat bronzul la senioare. A înotat alături de idolul ei, Camelia Potec, şi speră ca într-o zi să se poată apropia de performanţele campioanei olimpice. În prezent se antrenează cu Adina Schuster, munceşte mult şi promite rezultate şi mai frumoase de acum încolo.

Tatăl meu a făcut și el sport și nu  a ajuns foarte departe. A vrut să fac eu ce el nu a reușit. Datorită tatălui meu am ajuns unde sunt astăzi, Daiana Şerboane, înotătoare