Tomograful de 800.000 de euro a ajuns la Spitalul Judeţean!

După multe aşteptări, investiţia nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-a concretizat. Urmează ca medicii şi asistenţii să participe la o instruire specializată pentru folosirea echipamentului.

Computerul tomograf multisecvenţional, achiziţionat prin Programul tranfrontalier „Sănătate fără frontiere”, a ajuns într-un final în municipiul de pe Bârzava. Aparatul cu ajutorul căruia se vor putea face examinări, care până acum nu erau posibile în oraş, mai trebuie doar autorizat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) pentru a putea fi folosit.

secasan

Autorizarea aparatului tomograf durează 15 zile, iar apoi medicii şi asistenţii care vor lucra cu el vor fi beneficiarii unui training prin care vor fi instruiţi privind modalitatea de  lucru cu acesta. Cu ajutorul computerului tomograf performant se poate examina orice cu o diagnoză de acurateţe rapidă. Este un aparat de imagistică, al doilea achiziţionat de spitalul reşiţean cu sprijinul Consiliului Judeţean, care va creşte gradul de acurateţe diagnostică şi care transformă ambulatoriul într-unul dintre cele mai bine dotate cu o astfel de aparatură”, a declarat Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean în cadrul conferinţei de presă de astăzi.

tomograf resita

Potrivit inspectorilor în rezistenţă din cadrul unităţii spitaliceşti, echipamentul de aproximativ 3,5 tone a fost instalat într-o sală special amenajată pentru acesta. Valoarea noului tomograf care deţine o serie de programe standard şi specializate ajunge la 800.000 de euro.

CITESTE SI:

banner 1000 x 100 hd