Hoții îi ochesc pe proprietarii neglijenți!

Asigurarea securității locuinței și a proprietății, în general, ar trebui să fie o preocupare prioritară și constantă a reșițenilor. Hoții vânează în permanență bunurile neprotejate și proprietarii neglijenți.

Orice proprietar ar putea deveni oricând ținta furturilor, mai ales în condițiile în care bunurile acestora sunt, de multe ori, expuse ,,pe tavă” în fața infractorilor. Tocmai de aceea, oamenii legii atrag atenția asupra acestui pericol. Aceștia recomandă ca fiecare membru al comunității să cunoască, și automat să respecte, câteva reguli elementare de autoprotecție. În acest fel, cetățenii ar putea evita atragerea hoților. Neglijența asupra propriilor bunuri și naivitatea nu fac altceva decât să faciliteze activitatea infractorilor.

Statisticile scot în evidență faptul că unul din patru furturi din locuințe este favorizat de neglijența proprietarilor. Tocmai de aceea, oamenii legii consideră necesară respectarea câtorva reguli de bază pentru autoprotecție, care să-i țină cât mai departe pe infractori.

O metodă de autoprotecție ar fi asigurarea, între vecini, a unui sistem reciproc de supraveghere a locuinței în cazul absenței de la domiciliu pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, autoritățile trag un semnal de alarmă și în ceea ce privește primirea în casă a persoanelor necunoascute, care pretind a fi reprezentanți de la diferite instituții, mai ales dacă aceștia nu dețin o legitimație credibilă care să le ateste funcția.

Protejarea locuinței presupune și asigurarea ușilor și a ferestrelor. Intrarea în locuință ar trebui asigurată cu uși solide, metalice și prevăzute cu încuietori sigure. Nici ferestrele nu trebuie lăsate deoparte. Cei ce locuiesc la etaje inferioare ar trebui să își instaleze grilaje speciale și geamuri rezistente. Iluminatul este și el vital, mai ales cel din fața ușii și din jurul imobilului.

Nu în ultimul rând, oamenii legii le recomandă reșițenilor să nu păstreze în case sume foarte mari de bani sau bunuri de o valoare foarte mare. Dacă totuși dețin în imobil astfel de bunuri, depozitarea acestora necesită automat achiziționarea unui seif securizat.

Foto: www.someseanul.ro