Aparatul tomograf de 3,5 tone ajunge la Reșița!

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a întreprins toate demersurile necesare pentru a primi computerul tomograf prin proiectul transfrontalier scris împreună cu partenerii sârbi.

Potrivit oficialilor unității spitalicești, pe data de 16 iulie a fost organizată procedura de licitație internațională, iar anunțurile au fost date pentru Serbia și Ungaria. La jumătatea lunii septembrie se încheie procedura, se alege câștigătorul, iar aparatul va ajunge la spital. Criteriile legate de performanță vor fi în atenția celor care vor stabili firma.

„Valoarea va fi de 800.000 de euro, iar important este să execute operațiuni diagnostice pe fiecare organ în parte. Am pregătit o sală pentru amplasarea aparatului. Am transferat la subsolul clădirii anumite utilități: documentația și garderoba, de exemplu”, a declarat Dumitru Secășan, managerul spitalului.

Inspectorii în rezistență au făcut deja recomandările necesare pentru amenajarea sălii. Șefilor de la spital le mai rămâne să obțină aprobările pentru funcționare. Partea bună a lucrurilor este că medicii s-au specializat în efectuarea investigațiilor, astfel că pacienții vor putea fi diagnosticați și fără ca medicul radiolog să fie prezent în clădire.

Comments

  1. ALEXANDRU NEMOIANU says:

    Am vazut in fotografie si antipatica figura a lui Frunzaverde.Nadajduiesc ca are ceva grav.