Reşiţa va fi „invadată” de artiştii sârbi!

Administraţia locală şi Uniunea Sârbilor din România, filiala Reşiţa, organizează pentru cetăţeni un nou eveniment de anvergură. Pregătirile pentru Zilele Culturii Sârbe sunt în toi, iar autorităţile promit o atmosferă incendiară.

După ce cunoscuta artistă Dragana Mirkovici le-a oferit reşiţenilor, de rugă, o seară greu de egalat, cu muzică de calitate şi un spectacol adevărat, alţi trei interpreţi renumiţi din Serbia se pregătesc să le demonstreze cetăţenilor de pe malul Bârzavei adevărata lor valoare. Evenimentul mult aşteptat, Zilele Culturii Sârbe, care se va desfăşura la sfârşitul acestei luni, în Parcul Tricolorului din oraş, va aduna atât oameni de bază, cât şi artişti pe cinste. Întrucât organizatorii au în plan realizarea unui adevărat regal cultural-artistic, pe scena special amenajată în parcul din Govândari vor urca Rada Manojlovic, cea mai în vogă solistă dintre noile talente ale Serbiei, Saban Saulic, regele muzicii populare sârbeşti împreună cu formaţia sa, artiştii-acordeonişti Mirko Kodic şi Bane Vasic, precum şi o altă solistă renumită al cărei nume este, deocamdată, secret.

Pregătim un alt eveniment la Reşiţa, unul de mare anvergură, unde vor fi prezenţi mari artişti din Serbia, invitaţi speciali, oameni de bază, politicieni din Serbia şi România, dar şi un public numeros. Vreau să menţionez că, pe lângă presa locală, de Zilele Culturii Sârbe vor mai veni şi alte trei televiziuni din ţara vecină. Este vorba de televiziunea naţională, Pink şi DM Sat, cea din urmă aparţinându-i îndrăgitei soliste Dragana Mirkovici. Toate acestea le facem pentru a da o cât mai mare notorietate evenimentului, dar şi oraşului de pe Bârzava”, a explicat Iva Stoicevici, preşedintele Uniunii Sârbe din România, filiala Reşiţa.

Parteneriatele de înfrăţire pe care le are administraţia locală cu vecinii sârbi a adus, pe lângă o serie de manifestări cultural-artistice, şi contracte de promovare a zonei Banatului Montan: „E bine de ştiut că, de mai bine de două luni, pe programul DM Sat se difuzează două spoturi, unul legat de zona potenţială a oraşului şi una ca obiectiv turistic”, a mai adăugat Iva Stoicevici. În prezent, la Reşiţa trăiesc peste 1000 de cetăţeni sârbi.