FOTO Tabelă înghețată în Fabric! Ripensia nu a putut câștiga acasă

Ripensia Timișoara a remizat la scorul de 0-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu,  după un meci cu foarte puține ocazii. Pe o vreme cu soare cu dinți, și tabela a „înghețat” la 0-0. Golul nu a vrut să vină, deși s-a dictat și un penalti, iar cartonașul roșu acordat nu a avut legătură cu nimic petrecut în teren.

Aproape toată prima repriză a fost ca o tatonare între cele două formații, cu un joc destul de sec și plictisitor pentru spectatori. Bădăuță nu a putut să-i dea emoții portarului Dobre, dar nici Voinea, unul dintre golgheterii din Liga 2, nu l-a putut ”stresa” pe Anca-Trip. Meciul se putea schimbe din minutul 34, după ce Chera a fost faultat în careu de Dunca. Voinea a executat însă penaltiul destul de moale, iar Anca-Trip a oprit deschiderea scorului. Portarul Viitorului Pandurii a mai avut o dublă intervenție la o fază la care Neagu a trimis o lovitură liberă pe poartă, iar Monea a venit să reia cu capul după prima respingere.

A doua repriză și cele trei schimbări efectuate de fiecare formație nu au putut dice la nicio îmbunătățire a dinamicii jocului. Ripensiștii au mizat în continuare pe Voinea în atac, dar în zadar. În timp ce oaspeții nu au avut nicio altă ocazie, singurul cartonaș roșu a venit la banca roș-galbenilor. Secundul Iulian Muntean a fost eliminat pentru că ar fi tras de timp la o minge ieșită în aut. Adrian Zaluschi a fost trimis și el în teren, dar nu a reușit să creeze nicio fază de gol, ceea ce nu s-a petrecut nici după intrarea lui Staicu. Timișorenii au încercat să forțeze pe final un gol, dar fără succes.

Ripensia: Şt. Dobre – Monea, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – C. Tudor (M Stiacu 80’), Stoi – Golda (Al. Popovici 52’), Al. Neagu (Zaluschi 70’), Chera – Alb. Voinea

Viitorul Pandurii: Anca-Trip – Dunca, Yabre (Misăraș 80’), Oros (cpt.), Al. Băican – Cioiu (D. Buia 64’) Chiorean, Prejmerean, Gîrbiţă – Bădăuţă (V. Pop 46’), Astafei

Alexandru Pelici spune că ar fi dorit victoria, dar nu e supărat nici cu egalul. ”Cred că meritam toate cele 3 puncte, dar lipsa de concentrare, chiar și la faza penalty-ului, a făcut ca jocul să se termine egal. Am jucat împotriva unei echipe ce are în componență jucători foști divizionari. O echipă care venea după o serie de meciuri mai puțin reușite, dar care la începutul acestui tur de campionat a fost pe locul 3. Le doresc mult succes în continuare, terminăm turul pe locul 13 la egalitate cu 12-, 11 și 10. Suntem patru echipe cu același număr de puncte. Cu o victorie am fi făcut 25 de puncte și am fi terminat pe poziția a zecea, dar la 2 puncte distanță în momentul de față. Îmi felicit băieții pentru că au muncit mult astăzi, dar lipsa de luciditate la finalizare și-a spus cuvântul. Am avut situații de a marca, și lovitura liberă în bară, apoi, ocazia lui Monea, ocazia lui Voinea în a doua repriză. Dar nu a fost să fie.  Dacă e să luăm turul de campionat, comparativ cu cel de anul trecut. În momentul de față am fi avut 26 de puncte. Noi am jucat toate meciurile pe teren. Anul trecut am avut 25 după disputarea celor două etape din retur. Mai avem două meciuri de jucat, în care sperăm să mai adunăm puncte”, a declarat antrenorul gazdelor.

Cristian Lupuț s-a plâns de faptul că la Electrica, terenul e denivelat. ”Consider că e un punct foarte bun pentru noi. Ținând cont că am venit după trei eșecuri consecutive și un rezultat negativ acasă cu Miercurea Ciuc. Am luat un punct la o echipă bună, foarte bună, foarte bine organizată. Din păcate, astăzi a lipsit spectacolul fotbalistic, pentru că pe o asemenea suprafață nu se prea poate juca fotbal. Din punctul meu de vedere, a fost un meci de luptă, din care ambele echipe au ieșit nemulțumite, după aspectul jocului. Era un teren cu denivelări, unde nu se poate juca fotbal deloc. Nu poți să scoți în evidență anumite lucruri, pe care le-ai făcut în ciclul săptămânal. Dar, una peste alta, e un punct bun. Atât pot să spun. La acest joc s-a anulat orice fel de calitate a unui jucător, la nivel individual, al echipei, șamd. Noi suntem o echipă tehnică, încercăm să pasăm, încercăm să jucăm fotbal, dar pe această suprafață nu am reușit să facem nimic”, a precizat antrenorul oaspeților.

Turul din Liga 2 s-a terminat, dar se mai joacă primele două etape din retur. Ripensia va juca sâmbătă de la ora 11 tot acasă, cu FC Argeș.