În zodia remizei albe: ASU Poli vine cu un punct din deplasarea de la Cluj

ASU Poli Timișoara a obținut un punct după 0-0 în derby-ul studențesc jucat pe terenul Universității Cluj. Deși tabela a rămas nemodificată, au fost ocazii pentru ambele echipe, mai multe pentru ardeleni, dar cu o bară a bănățenilor.

U Cluj a început tare meciul . După o respingere neglijentă a lui Mera, Florescu a reluat periculos, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poarta lui Murariu, în secunda 23 a partidei. În minutul 9, juniorul Călin Popescu s-a aflat într-o poziție foarte bună, dar a luftat în momentul șutului. Altfel, prima repriză a fost săracă în cazii, doar cu o reluare a lui Florescu tot pe lângă poartă. Situația s-a schimbat chiar din debutul reprizei secunde, după ce Goga a trimis din 6 metri, cu capul, pe lângă buturi, spre ușurarea alb-violeților.

Presiunea a continuat la poarta lui Murariu. Portarul bănățenilor a intervenit la un șut de la 20 de metri al lui Dican. Timișorenii au avut o mare ocazie în minutul 73, Vidrăsan a centrat, iar Zabun a reluat cu capul în bară. Peste un minut, Clujul a asediat poarta oaspeților, iar Murariu a scăpat la un moment dat mingea, însă Ignea a venit și a degajat mingea până să fie prea târziu. A fost ultima ocazie majoră, deși pe finalul jocului, ardelenii au mai încercat să marcheze.

U Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio Miguel, Telcean, Art. Crăciun, Tiago Gomes – Dican, Ceitil (Miranda 55′), G. Florescu – Gavra (R. Takacs 85′), Goga (cpt.), Al. Pop (Nic. Pîrvulescu 66′)

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Bg. Vasile, Ignea, Dros (Vidrăsan 64′) – C. Popescu (F. Trip 90′), Mir. Axente, Ad. Ungureanu (Zabun 52′)

ASU Poli joacă tot în deplasare săptămâna viitoare, în prima etapă a returului. Sâmbătă de la ora 11, timișorenii au meci la Mioveni.