„Cadou”, din cauza alunecărilor de teren!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Clădirile frumoase ale oraşului de pe Bârzava care cândva reprezentau adevărate repere pentru reşiţeni au ajuns, pe rând, într-o stare deplorabilă, cel mai probabil din cauza dezinteresului autorităţilor. Pe lângă altele, un exemplu cert este şi Teatrul de Vară din Dealul Moroasei.

Deşi a avut parte de o oarecare reabilitare în urmă cu aproximativ şase ani, imobilul reşiţean s-a transformat într-o ruină a patrimoniului, spulberând astfel oportunităţile tinerilor de a-şi desfăşura activităţile în timpul liber. Întrucât se afla în posesia Universităţii „Eftimie Murgu”, fostul rector al unităţii de învăţământ a demarat un proiect, cu sprijinul Ministerului Educaţiei pentru a acoperi obiectivul, a-l renova și transforma într-o casă de cultură studențească. Cu toate că au fost investite aproximativ 30 de miliarde de lei în acea perioadă, lucrurile nu au urmat acest curs, iar clădirea a rămas abandonată pe motiv că ,,fuge” dealul.

CITEŞTEŞI: Ateneul din Reşiţa, fără cumpărător!

Pe acel teren era o construcţie veche, iar cea a Teatrului de Vară a fost efectuată cu alte structuri de rezistenţă. Din păcate s-au sistat lucrările pe motiv că fuge construcţia la deal, ceea ce nu se poate, zic eu. Au rămas doar stâlpii, iar restul se află în curtea societăţii Crosi SA. Am vrut ca studentţii să îşi desfăşoare activitatea acolo şi trebuia acoperit ca să se poată face acţiuni în toate anotimpurile, însă s-a renunţat la această idee, îmi pare rău pentru studenţime. După ce am încetat să fiu ordonator de credite nu ştiu ce s-a întâmplat acolo”, a explicat pentru Express de Banat, prof. dr. ing. Ion Vela, fostul rector al universităţii reşiţene.

CITEŞTE ŞI: Magnatul imobiliar, neinteresat de Ateneu!

Potrivit acestuia, proiectul a fost făcut de o firmă din Timişoara, iar construcţia de un profesor specialist de la Facultatea de Construcţii din municipiul de pe Bega. „Eu am avut acolo un diriginte de şantier şi oricum nu cred că face cineva vreun proiect fără să aibă calculul de rezistenţă, având în vedere comportamentul solului”, a adăugat Ion Vela.

promovare banner maxagro Muzeul TM

teatru de vara1 teatru de vara2

Aşa se face că edificiul arhitectural al Reşiţei cu un teren de 3.300 de metri pătraţi a ajuns în mâinile administraţiei locale care a hotărât să îl vândă pe bucăţi din cauza lipsei de fonduri pentru continuarea proiectului. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Reşiţa, Teatrul de vară se va vinde în două etape: întâi cei 12 stâlpi, respectiv 9 stâlpi montaţi în perimetrul Teatrului de vară, şi 3 stâlpi depozitaţi şi aflaţi în custodia SC CROSI SA, după o evaluare prealabilă,  iar apoi clădiriea şi terenul în suprafaţă de 3300 de metri pătraţi.

,,Au fost demarate procedurile de evaluare a obiectivului, este greu de asigurat paza şi va trebui ori să îl folosim în mod corespunzător, ori să îl vindem. Legea ne obligă să îl scoatem la licitaţie dacă îl înstrăinăm. Evaluarea acestuia presupune de fapt şi o valoare a lui”, a declarat primarul municipiului Mihai Stepanescu.

teatru de vara4  teatru devara5

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/