FOTO: Super complex sportiv, deasupra Reşiţei!

explo 1000x200

Doi dintre cei mai importanţi handbalişti care au făcut performanţă şi îmbracă şi în prezent în tricoul Reşiţei pun pe picioare cel mai interesant proiect din sportul cărăşean şi, poate, chiar din ţară.

Fostul internaţional Adrian Petrea a înfiinţat în urmă cu ceva timp un club de handbal care-i poartă numele şi care se ocupă în prezent cu descoperirea copiilor talentaţi şi formarea lor. Proiectul său s-a schimbat însă din mers şi a devenit mult mai amplu şi spectaculos odată cu implicarea lui Cristian Pătru, care s-a arătat dispus să investească sume importante într-o adevărată şcoală de handbal ce va avea propriul complex sportiv.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641553022084″]

Mihai Rohozneanu s-a alăturat şi el staffului tehnic şi lucrurile frumoase legate de acest proiect au început să se vadă cu ocazia Cupei GPM, competiţie organizată de HC Adrian Petrea, la care au fost invitaţi să participe handbaliştii lui Poli Timişoara, cei de la Şcoala Nr.7 de pe Bega şi ai academiei de handbal RK Subotica Mavla din Serbia. ,,Ne bucurăm foate mult că am reuşit să organizăm prima ediţie a GMC Cup. Este o competiţie pe care vrem să o organizăm anual. Mă bucur foarte mult că am adus echipa din Subotica, o academie privată, cu un efectiv de 140 de copii, de la care, sincer, am avut ce învăţa”, a declarat Adrian Petrea.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641549912385″]

Bază sportivă multifuncţională

Îmbrăcat în treningul de antrenor, şi nu în echipamentul de joc de data asta, Petrea a vorbit pentru expressdebanat.ro despre proiectul său: ,,HC Adrian Petrea înseamnă în primul rând educaţie prin sport şi descoperirea talentelor. Vrem să ne axăm pe un termen mediu-lung, să formăm o echipă cu care să câştigăm medalii, să cucerim titluri, chiar şi pe plan internaţional. Pasul important a fost făcut. După multe căutări, am reuşit să cumpărăm terenul pe care va fi amplasată sala în care ne vom antrena. Am decis să nu depindem de sălile din Reşiţa şi atunci intenţia sponsorilor a fost să construim acest complex amplu, o sală multifuncţională, cu câteva terenuri de zgură afară pentru tenis, cu un bazin etc”. Complexul sportiv se va înălţa cât de curând la ieşirea din Reşiţa spre Lupac, mai exact, în zona în care e amplasată stema municipiului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641551596733″]

,,E o locaţie accesibilă şi care oferă o privelişte foarte frumoasă. Este o investiţie mare. Modelul ăsta nu l-am inventat noi, l-am preluat de la alţii care fac asta şi au reuşit”, a mai spus Adi Petrea. Cristian Pătru, omul care finanţează acest proiect, nu vrea să vorbească prea mult despre bani. ,,E doar pasiune deocamdată. Îmi place să construiesc de jos. Acum e o investiţie iniţială, dar caut să se autofinanţeze pe viitor. Lucrările încep anul acesta”, a precizat Pătru.

Mai greu pe bancă!

Petrea e ajutat pe banca tehnică de colegul său de echipă, Mişa Rohozneanu. ,,Sponsorul a dorit ca acest proiect să poarte numele meu deoarece am construit un brand pe spatele meu, dar am făcut un staff după multe discuţii cu susţinătorul financiar şi am ajuns la concluzia că Mişa Rohozneanu este varianta cea mai bună. Fac asta din plăcere, pentru că îmi place să lucrez cu copiii şi îmi place să-i văd cum progresează. Acum le dau dreptate antrenorilor pe care i-am avut în cariera mea şi care ziceau că depind de jucători”, a mai spus Adi Petrea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641552892644″]

Potrivit celor implicaţi în acest proiect, există şi intenţia ca, la un moment dat, să formeze chiar o echipă de seniori, însă prioritară rămâne descoperirea de talente. În condiţiile în care bazele sportive din ţară sunt în general la pământ, iar investiţiile private tot mai rare, nu poate fi decât de apreciat şi de susţinut un astfel de proiect.

Adoptăm modelul cluburilor de afară, care fac performanţă. E bine că şi strategia noii conduceri a federaţiei încurajează creşterea copiilor şi opinia mea este că acesta e viitorul în handbal, Adrian Petrea

banner 970 x 250