FOTO. Punct cu punct, ASU Poli se menține pe linia de plutire. Și după meciul cu Metaloglobus!

ASU Politehnica a remizat la scorul de 1-1 în partida de acasă cu Metaloglobus București. Putem spune că pentru alb-violeți un punct este mai bun decât nimic. Golul poliștilor l-a marcat Mircea Axente, în timp ce bucureștenii au marcat din penalti, după un meci în care le-au lipsit execuțiile greu de parat ale fraților Herea.

Oaspeții au avut inițiativa în prima parte a jocului, dar au finalizat slab ocaziile create. Așa a fost și în cazul lui Claudiu Herea, dar și a lui Ionică sau Lungu, care a trimis peste poartă după ce Mera alunecase în fața sa. Poli a avut ca ocazii un balon trimis de Manea paralel cu poarta, dar și o reluare cu capul a lui Axente, pe buturi. În minutul 32, Mircea Axente a marcat cu șpițul, iar Poli putea să securizeze o victorie la ocazia imediat următoare deschiderii scorului, când nici Coadă, nici Mera nu au putut băga mingea în poartă. În schimb, în minutul 36, Ignea a făcut henț în careu, iar Claudiu Herea a egalat la 11 din penaltiul acordat. Până la pauză, Duminică a mai prins un șut sănătos, care s-a dus prin spatele porții apărate de Contra.

Pentru repriza a doua, Marius Măldărășanu a plusat cu Ovidiu Herea și Ciocâlteu, în speranța că Metaloglobus va fi mult mai periculoasă în atac. Acest lucru nu numai că nu s-a întâmplat, dar ocaziile mari le-a avut chiar ASU Poli. Pe un fond de ritm de joc mai scăzut decât în prima parte a partidei, Manea a prins un șut periculos cu pământul, apărat de Gavrilaș. După un corner, alb-violeții au avut o altă șansă mare, dar Ungureanu a reluat slab spre poartă. În minutul 81, a fost rândul lui Cherecheș să tragă spre poartă, însă Gavrilaș a fost din nou pe fază. După dominarea gazdelor, cea mai mare ocazie a aparținut însă bucureștenilor. Ovidiu Herea a rămas singur cu portarul Contra, dar tânărul goalkeeper nu s-a intimidat și a apărat foarte bine.

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Coadă, Mera, Cherecheş – Ignea, C. Popescu (D. Radu 77’)- Alin Manea (Zabun 83’), Ad. Ungureanu (Vidrăsan 73’) , Schieb – Mir. Axente

Metaloglobus București: Gavrilaş – Stoianovici (E. Vraciu 86’), Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Potecea (Ciocâlteu 46’), Andr. Lungu, Mino Sota, Duminică – Cl. Herea , C. Ionică (O. Herea 46’)

Mugur Gușatu e mulțumit că Poli continuă pe un trend pozitiv. „Un meci greu, cu o echipă bună. Din punctul meu de vedere este în primele trei ca joc din Liga 2, alături de Mioveni și UTA. Dar, lăsând la o parte presiunea rezultatului, a fost un meci plăcut pentru spectatori. Am avut și noi situații de a marca, și ei au avut. A avut puțin mai multă tensiune jocul, ceea ce-l face plăcut pentru spectatorul neutru. A fost un rezultat echitabil, cu toată că ne-am dorit foarte mult victoria. Asta este realitatea la ora actuală. Eu totuși spun că suntem pe un drum bun. Să luăm lucrurile bune, nu este un rezultat rușinos”, a punctat, realist, Gușatu.

Marius Măldărășanu a apreciat egalul ca fiind echitabil. „După aspectul jocului, da. Sunt un pic nemulțumit pentru repriza a doua. Consider că au fost două reprize puțin opuse. Prima repriză, a noastră, ca situații, control al jocului. ASU Poli câteva contraatacuri periculoase. Însă a doua repriză, chiar dacă am făcut două schimbări, cu gândul că vom avea o forță ofensivă mai mare, ASU a controlat jocul, a venit și cu multe ocazii, situații bune, prin centrări. Știam foarte bine că fac asta. Mai ales la fazele fixe, am încercat să evităm, pe cât posibil aceste faulturi în preajma careului. Nu s-a putut, asta și datorită jucătorilor de la Timișoara, calitățile lor. Cred că este un rezultat echitabil, pentru că și ASU putea câștiga în a doua repriză, dar totodată și noi am avut o ocazie foarte mare prin Ovidiu”, a declarat antrenorul oaspeților.

Duminica viitoare, de la ora 11.00, ASU Poli dispută la Arad mult așteptatul derbi cu UTA.