FOTO. Primăria Timișoara: scena din Parcul Rozelor, reabilitată până la sfârșitul anului

Scena din Parcul Rozelor, distrusă de furtuna de acum trei ani, va fi reabilitată până în luna decembrie, transmit autoritățile locale. Au fost doi ofertanți care și-au manifestat intenția de a repara construcția, iar ordinul pentru începerea lucrărilor s-a dat în această lună, în urma atribuirii contractului. 

Atribuirea unui constructor care să reabiliteze scena a fost scoasă la licitație în vara acestui an. Lucrările presupun înlocuirea învelitoarei deteriorate, reparația, consolidarea și vopsirea structurii metalice.

„Licitația s-a putut face numai după ce s-a făcut un proiect, proiectul a fost expertizat ca să nu avem probleme la o altă furtună. A durat foarte, foarte mult. S-au schimbat standardele și probabil nici de unde trebuia nu a fost chiar mișcarea cea mai eficientă, până am schimbat responsabilitățile. Acum, după ce s-a încheiat licitația în septembrie, s-a dat și ordin de începere a lucrărilor. Nu aș putea să vă spun stadiul lor. Termenul este luna decembrie.”, a precizat Nicolae Robu.

După furtuna care a afectat grav construcția, Primăria Timișoara a comandat o expertiză care a indicat faptul că, deși structura metalică a acesteia a fost alcătuită corect, forma învelitoarei a fost una greșită, de la conceperea acesteia, iar materialele folosite pentru realizarea acesteia au avut o calitate îndoielnică.

Lucrările sunt estimate să coste 535.000 lei, potrivit Primăriei Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI: Trei ani de la distrugerea scenei din Parcul Rozelor! Nicolae Robu: „A fost o perioadă lungă de bâjbâială”

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/