O nouă tranșă de vaccin antigripal a ajuns în județul Timiș. Peste 8.000 de doze vor fi distribuite medicilor de familie

untitled design set 970x90 px

O nouă tranșă de 500.000 de doze de vaccin gripal a fost livrată către direcțiile de sănătate publică din țară. Dintre acestea, peste 8.000 au ajuns în Timiș.

Ministerul Sănătății a distribuit, în județul Timiș, a treia tranșă de doze de vaccin antigripal, de tip tetravalent, care urmează să fie repartizată medicilor de familie. Este vorba despre 8.040 de doze, care vor fi distribuite procentual, în conformitate cu solicitările transmise către DSP Timiș în luna februarie, înainte de începutul pandemiei.

Prima tranșă de vaccin a ajuns în luna septembrie. 5.400 de doze au fost distribuite personalului medical din unitățile spitalicești, UPU, CPU, secțiilor și compartimentelor de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, precum și angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Timiș.

Cea de-a doua tranșă a fost destinată copiilor din categoria de vârstă 6 luni-3 ani. Este vorba despre 1.000 de doze.

Cele 500.000 de doze de vaccin, transmise în teritoriu, vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1.100.000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele.

Până în data de 11.10.2020 au fost vaccinate antigripal 146.537 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătații, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/